Un tânăr din Ialomița cerea bani în Argeș în numele unei asociații care nu există

Ne-am obișnuit să vedem pe stradă tot felul de indivizi și individe care cer bani pentru diverse asociații pentru persoane defavorizate, pentru copii, etc. Unii dintre ei sunt însă simpli escroci, care cer bani pentru instituții care nu există. Așa s-a întâmplat și în Argeș. Polițiștii au fost sesizați, de către agentul de pază al unui magazin din Pitești, despre faptul că, în parcarea magazinului se află o persoană care solicită bani în numele unei asociații umanitare, transmite IPJ Argeș.
”Un echipaj s-a deplasat la fața locului și a identificat un tânăr de 21 de ani, din județul Ialomița, care avea asupra sa un tabel pentru colectare de bani în numele unei asociații regionale pentru copii defavorizați și persoane cu dizabilități. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că asociația în cauză este fictivă.
Tânărul a fost condus la sediul poliției, asupra sa fiind găsită suma de aproximativ 800 de lei, sumă ce nu a putut fi justificată, aceasta fiind ridicată, în vederea continuării cercetărilor.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă pentru stabilirea situației de fapt și luării măsurilor legale în consecință”, se arată în comunicatul IPJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email