Un scandal se stinge ori capătă amploare. Primăria a scos la licitaţie păşunile

Municipiul Curtea de Argeș a anunţat vineri pe sistemul electronic de achiziţii licitaţii publice cu strigare pentru închirierea păşunilor pentru 2,3 şi 4 aprilie. Închirierea păşunilor este un subiect care a produs mult scandal la Curtea de Argeş. Cel mai vocal contestatar al acţiunilor Primăriei este crescătorul de animale Dan Petrescu, cel care a şi înfiinţat o organizaţie profesională a ciobanilor, a dat Primăria în judecată şi a făcut multe plângeri la DNA pe tema închirierii ori concesionării păşunilor. Petrescu nu este mulţumit nici cu condiţiile în care sunt scoase la licitaţie păşunile, şi e de aşteptat să acţioneze în consecinţă. Ori să se prezinte la licitaţii şi să câştige.

Potrivit anunţului publicat pe LicitatiaPublica.ro., pe 2 aprilie are loc licitaţie pentru Pășunea Motorga, Pășunea Poștă- trupurile Gorunii lui Duc, Poiana cu Par, Valea Siliştei, La Rada și În deal la pruni. Pe 3 aprilie este programată licitaţia cu strigare pentru Pășunea Bădârceşti, Pășunea V. Doamnei- trupurile Braicu și Goruniș, Pășunea V. Sasului, Pășunea Momaia- trupurile Roian și V. Calului, iar pe 4 aprilie pentru Pășunea Buşaga- trupurile Buşaga 1 și Buşaga 2, Pășunea Marina, Pășunea Noapteş, Pășunea Tarnița-trupurile Tarniţa 1 și Tarnița 2.

Care sunt condiţiile

Caietul de sarcini, Regulamentul procedurii de licitație și Formularele necesare pot fi luate de la Primărie contra sumei de 300 lei, pentru fiecare trup de pășune. 

Taxa de participare la licitație este de 100 lei, iar garanția de 1000 lei, se achită pentru fiecare trup de pășune, și vor fi plătite la casieria Primăriei.

Participanții la licitație trebuie să depună o cerere până pe data de 1 aprilie, ora 12, la Registratura Primăriei, însoțită de toate documentele prevăzute în Caietul de sarcini și în Regulamentul procedurii de licitație pentru cele 10 păşuni, proprietate publică a municipiului Curtea de Argeș, toate într-un plic sigilat.    

În situația în care nu există decât o singură ofertă pentru o pășune/trup de pășune, nu se deschide documentația de atribuire, licitația urmând a se desfășura peste două săptămâni, dată până la care se pot depune și noi oferte cu termen preziua desfășurării licitației, ora 12.00. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email