Un proiect de aproape 10 milioane de euro este la final – asfaltarea pistelor de biciclete, printre ultimele lucrări

Societatea care a câștigat licitația pentru lucrările în cadrul proiectului „Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil și durabil în Municipiul Curtea de Argeș”, Kranz, a  început asfaltarea pistelor de biciclete. Proiectul, în valoare de aproape 10 milioane de euro, este aproape de final. El a inclus dezvoltarea rețelelor de piste dedicate circulației bicicletelor şi înființarea sistemelor de închiriere a bicicletelor, dezvoltarea infrastructurii necesare utilizării autovehiculelor electrice sau hibride, intervenţii la infrastructura stradală şi pietonală.

În proiect sunt prevăzut piste de biciclete începând din B-dul Basarabilor, km 0+030, unidirecționale, de o parte și de altă a străzii, de lățime 1m, până la sfârșitul Bulevardului, km 1+455. De-a lungul traseului pe B-dul. Basarabilor s-au prevăzut un număr de 4 traversări ale străzii, la pozițiile km 0+320, 0+580, 0+850 și 1+200, amplasate după trecerile de pietoni. La finalul B-dului Basarabilor, pistele de bicicliști își urmează traseul pe ambele părți ale străzii Eroilor, până în dreptul poziției kilometrice 0+050 unde pista de bicicliști de pe partea dreaptă traversează strada și urmând că traseul pistei să continue doar pe partea dreaptă cu dublu sens până la intersecția cu strada 1 Decembrie, conform proiectului.

Pe strada 1 Decembrie, în zona Lukoil, pista de bicicliști a fost amenajată doar pe partea opusă stației de carburanți, cu o lățime de 2 metri și două sensuri de circulație. În dreptul trecerii de pietoni de la poziția de pe această stradă, pista de bicicliști se desparte în sensuri separate pe câte o parte a străzii și își continuă traseul în acest fel până în dreptul poziției kilometrice 0+790 a străzii 1 Decembrie unde pista de bicicliști își încheie traseul printr-o traversare a străzii care leagă cele două sensuri.

Săptămâna viitoare toate pistele vor fi asfaltate, iar la final, constructorul va trece și la marcarea acestora. Bicicliștii, mari sau mici, au ”încercat” pista încă de la primii metri asfaltați, seara, mai ales, Bulevardul fiind plin.

Cu această lucrare proiectul este aproape de finalizare.

One thought on “Un proiect de aproape 10 milioane de euro este la final – asfaltarea pistelor de biciclete, printre ultimele lucrări

  1. Sper ca vor fi asfaltate si bordurile cu cate o rampa,ca vad ca se cam rup rotile in pistele voastre,la fiecare trecere de pietoni. Altfel spus,sunt facute doar ca sa dea bine pe hartie,nu in folosul cetateanului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email