Un proiect ambiţios, pe alocuri SF, aproape de finanţare.Piste de biciclete şi staţii de încărcare pentru maşini electrice

Consiliul Local a aprobat proiectul „Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil în municipiul Curtea de Argeş”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 cu 40.837.12 lei, contribuţia locală fiind de 886.452 de lei.

Proiectul „vizează creșterea mobilității urbane în municipiul Curtea de Argeș prin dezvoltarea unui sistem de transport modern integrat, accesibil și durabil, care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon”, potrivit portalului Primăriei. În afara faptului că transportul local este asigurat la Curtea de Argeş de o asociaţie de transportatori care a câşitgat o licitaţie, proeictul, extrem de ambiţios, pare un film SF faţă de ce se întâmplă acum în municipiu.

Obiectivele sale sunt „Dezvoltarea rețelelor de piste dedicate circulației bicicletelor și înființarea sistemelor de închiriere a bicicletelor (dezvoltarea rețelelor de piste cu 4.061 km dedicate circulației bicicletelor şi înființarea a 4 sisteme de închiriere a bicicletelor; 15 locaţii pentru parcări pe termen scurt în vecinătatea principalelor puncte de interes), Dezvoltarea infrastructurii necesare utilizării autovehiculelor electrice sau hibride (dezvoltarea infrastructurii necesare utilizării autovehiculelor electrice sau hibride prin amenajarea a 7 puncte de încărcare pentru aceste tipuri de maşini), Intervenții la infrastructura stradală și pietonală (reabilitarea si modernizarea trotuarelor si a zonelor pietonale inclusiv pentru persoane cu dizabilitaţi;  lucrări pentru dirijarea şi siguranţa circulaţiei fluxurilor de pietoni, semnalizarea şi amenajarea trecerilor de pietoni; dotare cu 9 parcometre în zona centrală).

De asemenea, s-au prevăzut piste de biciclete ȋncepând din B-dul Basarabilor, km 0+030, unidirecționale, de o parte și de altă a străzii, de lățime 1m, până la sfârșitul Bulevardului, km 1+455. „De-a lungul traseului pe B-dul. Basarabilor s-au prevăzut un număr de 4 traversări ale străzii, la pozițiile km 0+320, 0+580, 0+850 și 1+200, amplasate după trecerile de pietoni. La finalul B-dului Basarabilor, pistele de biciclişti își urmează traseul pe ambele părți ale str. Eroilor, până în dreptul poziției kilometrice 0+050 unde pista de bicicliști de pe partea dreaptă traversează strada și urmând că traseul pistei să continue doar pe partea dreaptă cu dublu sens până la intersecția cu strada 1 Decembrie”, conform proiectului.

Pe strada 1 Decembrie, în zona Lukoil, pista de biciclişti se va amenaja doar pe partea opusă stației de carburanți, cu o lățime de 2 metri și două sensuri de circulație. În dreptul trecerii de pietoni de la poziția de pe această stradă, pista de bicicliști se desparte în sensuri separate pe câte o parte a străzii și își continuă traseul în acest fel până în dreptul poziției kilometrice 0+790 a străzii 1 Decembrie unde pista de bicicliști își încheie traseul printr-o traversare a străzii care leagă cele două sensuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email