Un pompier a salvat de la moarte un om şi un căţel

Vineri, pompierii argeșeni au avut o zi de foc. În mai puțin de 30 de minute, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt Puică Nicolae” al județului Argeș a fost solicitat să intervină la trei incendii și un accident rutier cu descarcerare.Două dintre cele trei incendii sesizate s-au întâmplat în municipiul Pitești. Pentru stingerea lor, s-au alocat multe resurse umane și materiale.

Un caz aparte l-a reprezentat incendiul manifestat la un apartament din cartierul Războieni. În momentul sosirii echipajelor la fața locului, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Pompierii militari au acționat simultan pentru evacuarea locatarilor din bloc, dar și pentru lichidarea incendiului. A fost salvat proprietarul, care era inconștient, cu intoxicație severă și predat echipajului SMURD de terapie intensivă mobilă.

Totodată, pompierii argeșeni, au evacuat, din apartamentul inundat cu fum, un cățel inconștient. Fără să stea pe gânduri, plt. Maj. Costache Mugurel  a resuscitat cățelul, făcându-i,  inițial, respirație gură la gură și masaj cardiac extern, până  când, un alt pompier paramedic l-a ajutat cu o mască de oxigen. După câteva minute, cățelul și-a revenit și a fost transportat, de un echipaj al pompierilor, la o clinică veterinară.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email