Un poet lucrează pentru primar

Oana Alexandra Dinu este din luna septembrie a anului trecut consilier la cabinetul primarului din Curtea de Argeş. Licenţiată în Ştiinţe ale Comunicării, Oana are un CV impresionant – Referent relaţii externe, Consultant Cameral la Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Ilfov, Fotoreporter freelancer, Redactor şi colaborator revista „Flacăra lui Adrian Păunescu”, Light designer – spectacole de teatru, Colaborator Radio Bucureşti FM, etc. De curând, tânăra a câştigat premiul doi, din 300 de participanţi, la Concursul Internaţional de Poezie organizat la Craiova, în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional Adrian Păunescu”.

Am discutat cu specialista în comunicare a Primăriei preţ de câteva minute şi nu despre ce se întâmplă în instituţie, ci despre visurile ei şi despre poezie.

– Cât de mare e pasiunea ta pentru poezie ?

– Cred că-i o formă de expresivitate care a crescut odată cu mine şi care, la un moment dat, s-a prelungit în afara mea. Cel de la care am învăţat să înţeleg mai bine poezia şi să-i iubesc pe făuritorii ei de seamă a fost Adrian Păunescu. O întâlnire pentru scurtă vreme devenită, iată, destin.

 – Ai un model în viaţă, din punct de vedere literar ?

– Când te raportezi la alţii, din orice punct de vedere, rişti să-ţi suprimi propria expresie. Ori eu cred cu tărie în autenticitate, mai ales cea literară, ca fiind puntea peste mediocritate, către sublim. 

 – Care este poetul tau preferat, de ce ?

 – Mi-e imposibil să aleg unul singur. În ce ordini sau dimensiuni finite să încapă poezia când avem atâţia poeţi geniali, cu opere senzaţionale, care nu se pot exclude una pe alta? – Cum se împacă pasiunea pentru poezie cu munca în administraţia publică?

– Fuzionează. Poezia e compatibilă cu orice sferă de activitate.

 – Cum te vezi peste 30 de ani, din punct de vedere al carierei şi din punct de vedere al pasiunii tale, poezia ?

– Dacă lucrurile decurg normal, peste 30 de ani mă văd pregătită să ies la pensie. Visătoare fiind, nu ştiu încă din ce domeniu. Poetic vorbind, sper să pot răsfoi atunci măcar o carte a mea.

 – Găseşti surse de inspiraţie la Curtea de Argeş?

– Da. Aici am scris cel mai mult, chiar dacă emoţii am strâns de pretutindeni.

– Ce îţi doreşti cel mai mult în viaţă?

– Să nu amân şi să nu regret prea multe. 

 – Cum ar arăta oraşul ideal în care ţi-ar plăcea să trăieşti?

 

– Ideal ar fi să trăiesc în fiecare oraş al lumii câte puţin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email