Dosar penal pentru un șofer care circula haotic prin Curtea de Argeș

Un piteștean care circula haotic prin Curtea de Argeș a fost urmărit de polițiști, dar nu a oprit la semnalul acestora, deși a tamponat un autoturism. După ce polițiștii au început să-l urmărească șoferul a oprit, dar a refuzat să sufle în etilotest și a refuzat și recoltarea de probe biologice pentru depistarea alcoolemiei. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

„În seara zilei de 03 spre 04 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că pe DN 7C, conducătorul unui autoturism ce se deplasa către municipiul Curtea de Argeș are un comportament agresiv în trafic, împrejurare în care ar fi provocat o coliziune ușoară cu un alt autoturism, fără a opri.
Polițiștii rutieri au observat în trafic un autoturism ce corespundea descrierii și nu avea plăcuță cu număr de înmatriculare în partea din față, pe DN 7C, pe raza comunei Valea Iașului, spre intrarea în municipiul Curtea de Argeș, și au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu l-a respectat, continuând deplasarea. Polițiștii au pornit în urmărire, iar în aceste condiții, cel în cauză a oprit.
Conducătorul auto, bărbat de 43 de ani, din Pitești, a refuzat testarea cu aparatul etilotest, iar la unitatea medicală unde a fost condus, cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar permisul de conducere al bărbatului a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
În continuare, după administrarea probatoriului în dosarul penal aflat sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, bărbatul de 43 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Ulterior, față de cel în cauză a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, prin care, alături de alte obligații, a fost stabilită și aceea de a nu conduce niciun fel de autovehicule”, informează IPJ Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email