Un oraş circulat ca o centură

Municipiul Curtea de Argeş nu are şosea de centură. Aşa zisa centură, care intră în oraş pe strada Victoriei, continuă pe 1 Mai, 1 Decembrie, Eroilor, Albeşti, este doar poreclită şosea de centură, căci nu are niciuna dintre caracteristicile unei astfel de artere. În luna august, dar şi zilele trecute, când oraşul a fost extrem de aglomerat, s-a circulat cu mare dificultate. Dificil este să mergi cu maşina sau pe jos şi prin oraş. Sunt câteva intersecţii de-a dreptul periculoase, dar şoferii se plâng că cea de lângă Primărie este cea mai periculoasă dintre ele.

Este vorba despre intersecţia străzilor Matei Basarab şi Despina Doamna. În acest loc nu există săptămână în care să nu fie vreun eveniment neplăcut, cum ar fi scandaluri între şoferii care au fost la un pas de a-şi lovi maşinile sau între pietoni şi şoferi pentru prioritatea de trecere. Câţiva conducători auto au explicat de ce această intersecţie este considerată a fi una cu probleme. „Dacă vii de pe Matei Basarab şi vrei să intri pe Despina Doamna trebuie să ieşi mult cu botul maşinii în intersecţie ca să vezi dacă te poţi băga. Vizibilitatea este foarte proastă, din cauza faptului că intersecţia este înclinată într-o parte, iar străzile nu sunt perfect perpendiculare. Ar trebui să fie instalată o oglindă pe partea stângă a străzii Matei Basarab, să te poţi orienta înainte de o manevră, ca cea de pe 1 Decembrie”, ne-a spus un cetăţean.Montaţi o oglindă rutieră!

 Sigur că în aceste condiţii, accidentele, mai grave sau mai uşoare, se petrec mereu. Locuitorii blocurilor din zonă au sesizat necesitatea montării unei oglinzi în intersecţie, după cum ziarul nostru v-a informat încă din luna februarie, numai că pentru o oglindă rutieră e nevoie de o cerere făcută de un cetăţean, de avize, etc., altfel nu se poate. Culmea este că la 50 de metri depărtare, pe strada Despina Doamna, lipită de casa fostului primar de la Albeşti, o astfel de oglindă a apărut imediat cum parcarea dintre blocuri a fost asfaltată.

Reprezentanţii Poliţiei spun de multă vreme că sunt  de acord cu montarea unei oglinzi la intersecţia străzilor Matei Basarab cu Despina Doamna. „ Este nevoie de aşa ceva pentru o vizibilitate mai bună. Vom încerca să rezolvăm acestă problemă pe viitor”, ne declarau în urmă cu ceva timp cei de la Poliţia Rutieră. Viitorul despre care vorbeau ei nu a venit încă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email