Un oraş blocat

Curtea de Argeş este un oraş în care cele mai importante intersecţii sunt blocate – de microbuzele maxi taxi, de maşinile lăsate la vânzare, de maşinile parcate aiurea. Oricum, oraşul e mic şi ca întindere şi ca populaţie, iar când nici în cele câteva intersecţii importante nu poţi circula, e semn că administraţia locală nu-şi face treaba. Semne de acest gen sunt multe, e nevoie doar de o scurtă plimbare prin centru, căci prin cartiere, Dumnezeu cu mila.
A început şcoala, cu haitele de câini – sterilizaţi! –  în jurul unităţilor de învăţământ, şi cu multitudinea de microbuze ale transportului în comun staţionate pe oriunde. Intersecţia de la Făgăraş este blocată, la Posada, la fel, în faţa Şcolii „Mircea cel Bătrân”, aceeaşi situaţie. Domnul primar nu pare să aibă vreo apăsare referitoare la ce se mai întâmplă prin oraş de la o vreme încoace. Ocupat până peste cap cu proiectele europene, unele începute şi continuate prost, altele neîncepute dar cu viitor la fel de întunecat, a lăsat dracu’ administraţia oraşului, astfel încât se pare că în biroul domniei sale e un admirator de-al său, nu primarul însuşi, cel care are o mulţime de obligaţii, pe lângă zecile de drepturi prevăzute de lege.
După cum am scris în ziar zilele trecute, primarul este obligat să răspundă în 10 zile, maxim 30, oricărei sesizări sau reclamaţii ale cetăţenilor. Dl. Diaconu ori nu ştie, ceea ce e greu de crezut, ori nu-i pasă de această obligaţie. De altfel, nu a mai ţinut conferinţe de presă la Primărie de câteva luni, aşa că argeşenii care îi plătesc salariul nu au nicio şansă să afle direct de la domnia sa ce face, spre exemplu, în chestiunea câinilor, chestiune despre care citiţi un amplu material în paginile Interesului Argeşean de astăzi.
Revenind la intersecţii. Multe plângeri au făcut, de-a lungul anilor, locuitorii cartierului Făgăraş la adresa autogării improvizate din zonă. Credeţi că s-a întâmplat ceva, că cineva din Primărie, măcar un subordonat de-al dlui. Diaconu, a propus o soluţie, o măsură, orice ar fi creat cetăţenilor iluzia că sunt ascultaţi, că pasă cuiva de problemele lor?! Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat, dovadă aglomeraţia şi ţigănia din zonă, aceleaşi de câţiva ani buni.
Apoi. La Posada, în faţa hotelului, este o altă autogară, tot neautorizată, iar intersecţia de acolo e tot blocată la anumite ore. În zona Pieţei Ivancea vizibilitatea e redusă din cauza maşinilor lăsate la vânzare şi a microbuzelor care mai stau uneori ca să vină clienţi mai mulţi.
Nu cred că cele câteva proiecte cu fonduri europene de care se ocupă (?!) dl. primar sunt suficiente pentru ca argeşeni. Oraşul nu arată deloc bine, nici chiar străzile laterale asfaltate acum nu sunt chiar cum ar trebui să fie, iar parcul care se va construi în două locaţii rămâne de văzut cum va fi. Dl. Diaconu susţine că proiectele astea îi consumă aproape tot timpul. Păi, ori nu-şi gestionează bine timpul, ori consumul este mult peste ceea ce ar trebui să fie, date fiind rezultatele. Bun, se asfaltează, să trecem mai departe. Să vedem care mai sunt nemulţumirile cetăţenilor, să răspundem la ele, măcar, dacă nu le rezolvăm, să încercăm să le arătăm votanţilor că au ales şi un primar, nu doar un expert pe fonduri europene, deşi nici de asta nu sunt sigură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email