„Un om de valoarea maestrului Traian Duţă nu este apreciat de conducerea municipiului”

În sala multifuncţională a Muezului Municipal Curtea de Argeş s-a desfăşurat, zilele trecute,vernisajul expoziţiei „Patrimoniul 2013 – Arte plastice”. Astfel, au fost prezentate 16 lucrări ale artiştilor care au expus de-a lungul timpului la Muzeul Municipal. La eveniment au participat Florin Scărlătescu, directorul instituţiei gazdă, dar şi o parte dintre artişti, printre care Traian Duţă, Ioana Duţă şi Yasmina Moscovici. „Cele 16 tablouri expuse au fost selectate de Gabriel Moisescu dintr-un număr de 300 de lucrări din patrimoniul Muzeului Municipal. Nu a fost deloc uşor pentru că majoritatea sunt lcurări foarte bune”, a spus Florin Scărlătescu. De asemenea, după ce i-a prezentat pe artiştii prezenţi, directorul Muzeului Municipal a ţinut să-şi exprime dezamăgirea faţă de  modul în care conducerea municipiului sprijină „oamenii de valoare” din Curtea de Argeş. „Este mare păcat că un om de valoarea precum maestrul Traian Duţă nu este apreciat de conducerea municipiului. Ar putea face lucruri deosebite pentru acest oraş. Şeful Direcţiei de Cultură din Iaşi, după ce a văzut lucrările realizate de Traian Duţă, a spus că dacă ar avea un asemenea om în Iaşi, acesta ar lucra încontinuu şi nu l-ar lăsa să se odihnească. Conducerea municipiului nu îl vede pe acest om”, a mai spus Florin Scărlătescu. La rândul lor artiştii prezenţi i-au mulţumit directorului instituţiei pentru că au avut posibilitatea să-şi expună lucrările la Muzeul Municipal.
Artsitul plastic Traian Duţă: „Mulţumesc tuturor celor prezenţi, pentru că dovediţi că sunteţi apropiaţi de cultură. Felicitări domnului Scărlătescu pentru modul în care organizează aceste expoziţii. Ar trebui să rămână în funcţie mai mulţi ani pentru că ar putea face lucruri deosebite”.
Ioana Duţă: „Tot ce vreau să spun este faptul că domnul director m-a încurajat şi a fost alături de mine încă de când am expus pentru prima dată. Le mulţumesc tuturor celor care au apreciat expoziţiile mele. Acum expun mai mult la Bucureşti şi nu ştiu când voi mai aduce lucrări şi la Curtea de Argeş. Însă, celor care au cumpărat tablouri de la mine le transmit să stea liniştiţi că o să pictez în continuare”.
Yasmina Moscovici: „Vă mulţumesc tuturor celor prezenţi. În prezent lucrez la alte tablouri pe care vreau să le termin luna viitoare. Pe data de 1 martie vreau să expun din nou la Muzeul Municipal şi îmi doresc ca şi atunci să fiţi alături de mine”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email