Un şofer a zburat cu BMW-ul 100 de metri printre stânci


Un tânăr de 25 de ani se zbate între viaţă şi moarte, după ce maşina pe care o conducea s-a prăbuşit în gol peste 100 de metri. Tânărul venise din Bucureşti împreună cu mai mulţi prieteni şi hotărâseră să petreacă sfârşitul de săptămână la munte, în zona Cabanei Capra. După ce vineri seara au chefuit împreună, unul dintre tineri s-a gândit să mai facă o plimbare prin zonă. Fără să ţină seama că băuse, Ionuţ Bogdan A. s-a urcat la volanul BMW-ului cu care venise şi la ora 4 dimineaţa a plecat la plimbare. Din nefericire, cursa nebunească a tânărului avea să se termine tragic. Într-o curbă, Ionuţ a pierdut controlul volanului şi maşina a părăsit carosabilul. BMW-ul a trecut mai întâi de bucăţile de stâncă de marginea drumului şi apoi s-a prăbuşit printre stânci, mai bine de 100 de metri.

„Am văzut cum dintr-o dată au dispărut farurile de pe şosea”

Tragedia s-a produs sub ochii prietenilor. “Am văzut că Ionuţ nu mai era şi am plecat după el. Într-o curbă, am văzut cum dintr-o dată au dispărut farurile de pe şosea. Atunci am realizat că s-a întâmplat o nenorocire. Am oprit imediat pe marginea drumului şi ne-a uitat în jos. Maşina căzuse peste 100 de metri, însă nu ajunsese în prăpastie. Se oprise pe serpentina de mai jos”, au povestit amicii cu care Ionuţ venise din Bucureşti. Au sunat imediat la numărul de urgenţă 112 şi apoi au coborât într-o suflare să vadă dacă pot să îl ajute cu ceva pe Ionuţ. La faţa locului au descoperit că maşina devenise un morman de fiare, iar şoferul fusese aruncat din maşină.

Şoferul era în comă şi a fost trimis cu elicopterul SMURD la Bucureşti

Până la sosirea ambulanţei, în zonă au venit şi salvamontiştii argeşeni pentru a-i acorda şoferului primele îngrijiri medicale. “Şoferul nu mai era conştient şi intrase deja în comă”, spune Nicolae Pleşiţă, şeful Salvamont Curtea de Argeş. La scurt timp, Ionuţ a ajuns la spitalul din municipiu, însă medicii de aici au decis să îl trimită mai departe, cu un elicopter SMURD, la un Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. “Maşina în care se afla a căzut în gol peste 100 de metri, iar şoferul a ajuns în stare gravă la spital, unde a fost diagnosticat cu comă de gradul II”, spun poliţiştii care s-au ocupat de caz. Din primele cercetări, se pare că accidentul s-a produs din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum şi, foarte probabil, a alcoolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email