Un nou sens giratoriu în nordul orașului

Pentru a-l amenaja Primăria trebuie să cumpere teren

Sensul giratoriu amenajat la Ivancea nu rezolvă în totalitate, unii spun că deloc, traficul greu din zonă. Camioanele mari care vin dinspre platforma  industrială trebuie să cedeze în fața celor care vin de pe strada Valea Iașului și se formează cozi destul de des acolo. Planul administrației locale, anunțat cu mai mulți ani în urmă, era să amenajeze strada Nordului până la ieșirea spre strada Valea Iașului, astfel încât traficul greu, dar nu numai, să fie deviat pe acolo iar strada Albești să nu mai fie așa de aglomerată.

Primarul Constantin Panțurescu le-a dat ”temă” aleșilor locali la ultima ședință ordinară a Consiliului Local să se gândească dacă doresc achiziționarea terenului din spatele fabricii de cărămidă în vederea creării unui sens semi-giratoriu pentru ieșire la Borla.

Unii dintre consilieri și-au exprimat acordul pentru această achiziție și pentru amenajarea zonei. Până la punerea în aplicare mai este însă mult. Terenul care trebuie cumpărat trebuie evaluat de un expert, prețul și procedura trebuie aprobate de Consiliul Local, se trece la negocierea prețului terenului, se face un proiect de amenajare a sensului giratoriu, se organizează licitații și la final se fac lucrările.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email