Un nou post de radio la Curtea de Argeş, by Didi Dumitrescu

La început a fost o cabină telefonică dezafectată cu care m-am intersectat în drum spre Mănăstire. M-am gândit să o pozez și să o postez pe Facebook. Și, pentru că aveam ceva timp liber, mi-am zis că ar fi bine sa fac o pagină pe care să postez astfel de… mici imperfecțiuni ale orașului nostru. Zis și făcut! Mi-am amintit că în urmă cu mai bine de 10 ani am realizat la postul local de televiziune, ALPHA TV, alături de Edi Vasile, o emisiune care se numea ”Problema de pe strada mea”. Am hotărât ca pagina de Facebook să se numească chiar așa – PROBLEMA DE PE STRADA MEA. A urmat o cascadă de interacțiuni pe marginea postării cu cabina telefonică. Apoi au fost cișmelele dezafectate – pe care le-am pozat și le-am postat. La fel – un val de interacțiuni – like-uri și multe comentarii – din partea prietenilor de pe rețeaua de socializare. După care – SURPRIZĂ!!! Cabina telefonică dezafectată dispare subit din peisaj și, ca prin minune, dispar și cișmelele defecte, în locul lor fiind montate de către autorități altele noi și, evident, funcționale. Fără falsă modestie, m-am gândit că este o simplă și fericită coincidență între postările mele și intervențiile edililor. Trebuie să amintesc și faptul că un alt moment important pentru proiectul meu a fost cel in care am început colaborarea cu INTERES ARGEȘEAN, ziar  care a publicat constant subiectele pe care le-am prezentat în pagina de Facebook.

A apărut apoi ideea construirii unui site, www.dearges.ro,  unde am centralizat subiectele postate pe PROBLEMA DE PE STRADA MEA. Mai există și alte secțiuni: VIDEO – în care vom prezenta săptămânal mini-reportaje cu principalele subiecte din Curtea de Argeș,HAI-HUI – filmăm diverse trasee din orașul nostru,  VINTAGE – un loc în care ne aducem aminte despre urbea de odinioară. Pregătim, de asemenea, o secțiune de EVENIMENTE,  secțiune in care vom prezenta calendarul tuturor evenimentelor ce vor avea loc în Curtea de Argeș – de la ședințele Consiliului Local până la evenimentele culturale

Am lăsat la urmă ceea ce, cred eu, este mai important. Mă refer aici la RADIO, elementul care dă greutate proiectului deArges.ro. Foarte mulți m-au intrebat pe Facebook dacă este vorba despre un radio online. Da, este un radio care va funcționa, deocamdată, exclusiv online. Ne vom întâlni zilnic, de luni până vineri,  în două emisiuni – una matinală de la 08:00 la 10:00 – Bună DIDIneața! și una după amiază de la 14:00 la 16:00. Vom avea, după multă vreme de absență în Curtea de Argeș, un talk-show în care vor fi dezbătute problemele fierbinți ale orașului. Un amănunt foarte important legat de emisiunile transmise la Radio deArges.ro este faptul că toate aceste emisiuni vor putea fi urmărite LIVE pe Facebook, chiar pe pagina Radio dearges.ro.

Și, da, vă vom purta și sâmbetele J! Odată cu lansarea Radio deArgeș.ro, va fi reluată și emisiunea JOC și CÂNTEC ROMÂNESC. Vom încerca pe cât posibil sa-i păstrăm formatul inițial, format cu care s-au obișnuit toți argeșenii pe parcursul anilor în care au ascultat cu atâta placere această emisiune. Așadar, în fiecare sâmbătă de la 10:00 la 12:00, intrați pe www.dearges.ro, dați click pe “Ascultă radio live” și vom fi din nou în casele dumneavoastra – de data asta pe calculator, laptop sau telefon. Iar dacă vreți să dați dedicații în direct, vă punem la dispoziție un număr de telefon ușor de memorat: 0348.430.730.

În încheiere vreau să le mulțumesc în mod expres: lui Romulus Crețu – soldat universal care are soluție pentru orice problemă tehnică, lui Viorel Moranciu care se pricepe mai bine decât mine la partea de site J, domnului Dumitru Grecu – un prieten care mi-a dat numai sfaturi bune, lui Ionuț Piuaru care oricând își face timp și pentru mine, magazinelor DIODA care – daca nu ar fi, nu s-ar mai povesti , lui Norocel Tomescu – cel care a muncit aproape mai mult decat mine la amenajarea studioului, lui Ducu Gheorghiescu – care a cărat burete de la București înghesuit într-un Polo mic, doamnei directoare a Liceului Tehnologic Forestier – prof. Maria Dicu, lui Gheorghe Minculete (Goguță) – știe el de ce, de asemenea mulțumiri tuturor celor care au fost și vor fi alături de acest proiect.

 

Didi Dumitrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email