Un nou centru cultural la Curtea de Argeș

Un nou centru cultural și-a început activitatea în această săptămână la Curtea de Argeș. Centrul Cultural cu program after school ”Theater Light Studio” funcționează, momentan, în incinta Cercului Militar ”Casa Armatei” din localitate, iar în cadrul acestuia vor fi organizate mai multe serii de cursuri ce au drept scop dezvoltarea personală, pe plan artistic și emoțional, a copiilor din Curtea de Argeș și nu numai. Cursuri de actorie, de canto și coregrafie, cursuri de atitudine scenică, cursuri pentru învățarea stăpânirii și canalizării emoțiilor, lecții pentru cunoașterea folosirii instrumentelor muzicale, toate aceste fac parte din oferta educațională a Centrului Cultural ”Theater Light Studio”.

În cadrul acestui centru cultural își pun priceperea, în slujba cursanților, cinci artiști – profesori, cu activitate permanentă: Diana Stancu – actriță în cadrul Teatrului Național Muzical, Emilian Mârnea – actor al Teatrului Național București, Mirabela Butiri – psiholog, profesorul Ionuț Gârtonea – coregraf și Didi Dumitrescu – realizator de emisiuni radio-TV. Pe lângă aceștia, în regim de colaborare, vor fi prezenți și mulți alți artiști de notorietate națională, care vor oferi de-a lungul timpului ,în cadrul Centrului Cultural ”Theater Light Studio”,  activități de tip master-class sau ateliere dedicate.

Centrul Cultural ”Theater Light Studio” și-a început activitatea cu primul modul de cursuri, cu durată de 6 săptămâni, dedicat pentru 20 de copii care pe parcursul celor 6 săptămâni se vor pregăti temeinic pentru a pune în scenă un spectacol muzical după un basm românesc. Spectacolul va fi unul cu public și va fi transmis și online. Deja cele 20 de locuri s-au ocupat, iar copiii atfel înscriși în primul modul de cursuri din cadrul Centrului Cultural ”Theater Light Studio” se pregătesc la Cercul Militar ”Casa Armatei” din Curtea de Argeș de trei ori pe săptămână, luni, marți și joi de la ora 15:00 la ora 18:00. Profesorii sunt absolut încântați de elevi și sunt siguri că spectacolul care se pregătește va fi un real succes.

De asemenea, pentru perioada verii, Centrul Cultural ”Theater Light Studio” pregătește o serie de tabere tematice (muzică, dans, actorie), tabere care vor fi deschise doritorilor din toate zonele țării. Din toamna acestui an, Centrul Cultural ”Theater Light Studio” va funcționa și ca un after-school la nivelul municipiului Curtea de Argeș, un after-school în care elevii înscriși vor beneficia, pe lângă pregătire artistică, și de o masă caldă pe zi. Un amănunt important este acela că Centrul Cultural ”Theater Light Studio” funcționează și ca o întreprindere socială, în cadrul acestuia beneficiind de pregătire și elevi din medii defavorizate, elevi pentru care nu se percepe niciun fel de taxă, atât pregătirea de zi cu zi cât și deplasarea în taberele organizate de acest centru cultural fiind gratuite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email