Un militar argeşean a murit şi altul este în stare gravă

Un soldat de la Unitatea Militară din Curtea de Argeş a fost ucis ieri în Afganistan iar altul a fost rănit grav. Militarii din cadrul Batalionului 33 Manevră executau o misiune de patrulare într-o coloană formată din patru autovehicule HMMWV, în provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. La aproximativ 3 km Nord-Est de Baza Lagman, vehiculul blindat în care se aflau cei doi a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagraţiei, cei cinci membri ai echipajului au fost evacuaţi de urgenţă pe calea aerului la spitalul din Baza Lagman. „Pe timpul acordării îngrijirilor, cu toate eforturile depuse de personalul medical, sergentul major Bădiceanu Florin a decedat. Subofiţerul, promoţie 2005, era la a doua misiune în Afganistan. Avea 31 de ani, era căsătorit şi tată al unui copil. Fruntaşul Zamfir Marian se află internat în spital pentru tratament medical şi investigaţii de specialitate”, precizează un comunicat emis de MAPN.
Cei doi erau veri
Se pare că cei doi vânători de munte erau veri. Unul locuieşte la Nucşoara, iar celălalt la Valea Mărului. „Deocamdată, până când trupul camaradului nostru va fi repatriat, nu putem face publice date referitoare la domiciliul lor”, spune ieri maiorul Constantin Spânu, purtătorul de cuvânt al MApN. Se pare că soţia subofiţerului, însărcinată, a suferit un şoc în momentul în care a aflat despre tragedie. Ieri după amiază ea se afla la Spitalul Judeţean.
Sergentul major Florin Bădiceanu nu este prima victimă a Afganistanului, provenită de la unitatea din Curtea de Argeş. Aproape fiecare misiune precedentă a avut parte de doliu şi de morţi. Din 2003 şi până ieri, nouă soldaţi români au murit în Afganistan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email