Un „mic” efect al penelor de electricitate: Să rămâi fără curent cu pacientul sub anestezie


Întreruperile la reţeaua de energie electrică au început să devină o adevărată problemă pentru cei care locuiesc în Curtea de Argeş. Cu siguranţă, penele dese de curent în plină zi (fie ele şi de câteva minute), au afectat munca a zeci de persoane, însă au fost cazuri când aceste întreruperi au pus viaţa oamenilor în pericol.

Pacienţii sângerezează până vine curentul

 „Are cineva idee ce se poate întâmpla dacă în timpul unei intervenţii chirurgicale cu pacientul sub anestezie rămâi fără curent?”, a fost întrebarea pe care ne-a adresat-o unul dintre medicii stomatologi din municipiu. Are ghinionul să aibă cabinetul pe strada Armand Călinescu, o zonă în care au fost mai multe probleme la reţeaua de energie electrică. „În ultimele trei săptămâni au fost opriri sistematice ale curentului electric de la câteva minute până la ore, atât dimineaţa cât şi seara fără nici o prealabilă atenţionare!”, spune supărat medicul. Având în vedere profesia pe care o desfăşoară, întreruperile curentului puteau să aibă urmări grave. „Au fost nenumărate cazurile în care am început o intervenţie chirurgicală pe care eram nevoit să o întrerup din cauza penelor de curent. Aceste intervenţii oprite sunt deosebit de riscante, deoarece sunt de obicei sângerânde şi sub anestezie”, a adăugat medicul.

CEZ dă vina pe primărie

Gândindu-se la viaţa pacienţilor săi, a luat drumul către fosta Electrica. De aici nu a primit nici un răspuns, ci doar a fost îndrumat să sune la un număr de telefon din Craiova. Cum nici aşa nu a reuşit să rezolve problema, s-a întors la Electrica să discute personal cu un director. „Şeful distribuţiei Electrica mi-a spus că primăria face lucrări în zonă şi taie mereu un cablu electric, iar Electrica este nevoită de fiecare dată să oprească curentul pentru a restabili buna funcţionare a reţelei! Mai mult, mi s-a precizat că pentru acele lucrări primăria nu are autorizaţie de construcţie, iar domnul director a făcut nenumărate sesizări către primărie, însă nu au avut rezultat”, explică medicul.

Viceprimarul: „Este o nesimţire crasă”

La auzul acestor acuze, viceprimarul Costinel Vasilescu a luat foc: “Este o nesimţire crasă, care nu face decât să inducă cetăţeanul în eroare. Primăria nu are nicio legătură cu întreruperile de curent! O să sesizez ANRE, Oficiul de Protecţie al Consumatorului, pentru că este ceva inadmisibil. La Curtea de Argeş, curentul electric se opreşte de şapte ori pe săptămână! Nu e zi în care să nu vină cineva să se plângă la primărie de acest lucru”, spune viceprimarul. Acesta mai susţine că primăria nu a făcut niciun fel de lucrări în zona respectivă. Tot de OPC a pomenit vicele şi atunci când primăria s-a trezit cu o factură la Electrica de câteva sute de milioane. Aţi aflat detalii dintr-un număr anterior al ziarului nostru, despre factura-gigant nejustificată primită de primărie. Dar acesta este un alt motiv al nemulţumirilor argeşenilor faţă de CEZ.

Şeful CEZ Distribuţie: „Au fost probleme…” şi atât

Revenind la problema medicului stomatolog, am luat legătura cu şeful de la Cez Distribuţie din municipiu, Adrian Brătulescu. Aproape nepăsător faţă de efectele penelor de curent electric, domnia sa a comentat sec: „Da, îmi amintesc ceva. Pot să confirm doar faptul că au fost probleme în zonă, însă le-am rezolvat. Dovadă că de atunci şi până acum nu s-a mai întâmplat nimic. Au fost probleme care au provenit din diverse cauze şi atât. Am încheiat discuţia”, ne-a „lămurit” acesta.
Problemele create de penele de curent în domeniul medical reprezintă doar o parte din multitudinea de efecte pe care o au întreruperile în fiecare instituţie. Vă aşteptăm să ne sesizaţi fie la redacţie, fie pe mail în ce fel v-au afectat nenumăratele defecţiuni ale reţelei electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email