Un medic veterinar l-a păcălit pe directorul de la Pieţe că nu are nevoie de autorizaţie

De ani de zile Piaţa Centrală din Curtea de Argeş nu are autorizaţie de funcţionare, a declarat şeful Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare, Marin Florea. Ca să o obţină, a cerut Consiliului Local bani pentru 10 vitrine frigorifice. Acum, după ce i-a primit, a descoperit că piaţa nu are nevoie de autorizaţie.

„Am comandat vitrinele frigorifice în străinătate şi aşteptăm să vină. Durează puţin până când ajung, dar suntem nerăbdători să le vedem. Comercianţii vor avea unde să-şi depoziteze marfa în condiţii bune”, ne-a spus Marin Florea.

După ce a primit banii şi a comandat vitrinele frigorifice, şeful de la Pieţe a aflat că Piaţa în integritatea ei nu are nevoie de autorizaţie de funcţionare, deci cumpărarea vitrinelor putea fi amânată..„Mi-a spus doctorul veterinar că nu avem nevoie de autorizaţie, că s-a scos din 2007. Comercianţii au nevoie de autorizaţie, nu piaţa”, a mai declarat Florea

 

Medicul veterinar care a fost sursa informaţiilor şefului de la Serviciul Pieţe nu a fost cea mai bună sursă. Conform Hotărârii de Guvern  privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, desfăşurarea operaţiunilor comerciale în structuri de vânzare cu sediu permanent, temporar sau sezonier, după caz, în zone publice se face numai în baza autorizaţiei autorităţii administraţiei publice locale”. Prin urmare, autorizaţia e necesară, dar trebuie eliberată de administraţia locală. Mai mult decât atât, aceeaşi Hotărâre prevede că „pieţele pot funcţiona în baza autorizaţiei de funcţionare eliberate de autorităţile publice locale, după obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare şi a celorlalte autorizaţii speciale potrivit reglementărilor legale şi cu respectarea prezentelor prevederi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email