Un medic de la cabinetele şcolare are salariu mai mare decât managerul Spitalului

Salariile încasate de personalul plătit din fonduri publice au fost publicate pe site-urile instituţiilor în ultima zi a lunii martie şi la Curtea de Argeş. Sigur, sunt şi excepţii, anumite servicii publice de la Curtea de Argeş nu s-au conformat, aşa cum nu au respectat legea nici până acum fie şi numai prin faptul că nu au un site pe care să publice informaţiile pe care legea îi obligă să o facă.

Primăria, Direcţia de Asistenţă Socială, Serviciul Public de Gospodărie Comunală au făcut publice salariile, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei şi Serviciul Public Pieţe, Târguri şi Oboare, nu.

După cum aţi aflati din ziarul nostru, serviciul de asistenţă medicală şcolară a trecut în subordinea DAS din cea a Primăriei, iar cu această ocazie salariile medicilor şi asistenţilor medicali de la cabinetele şcolare au fost publicate pe site-ul DAS, împreună cu cele ale angajaţilor Direcţiei. Din tabel se vede că un medic primar de la cabinetele şcolare are salariu dublu faţă de şeful DAS, dar e chiar mai mare decât cel am managerului Spitalului Municipal.

Sporuri pentru „condiţii vătămătoare”

Din lista funcţiilor din Spitalul Municipal Curtea de Argeş  plătite din fonduri publice la 31.03.2021 aflăm că managerul are o leafă brută de 17218 lei, directorul  medical 16398 lei, un asistent medical coordonator Medicină internă 5627 lei, plus un spor de 1630 lei pentru condiţii vătămătoare, un medic specialist, şef secţie Medicină internă 12074 lei, un asistent medical, principal PL 4856 lei, etc.

În schimb, un medic primar de la cabinetel e şcolare primeşte 15256 lei, plus sporul de condiţii vătămătoare de 2288 lei, un medic specialist încasează un salariu lunar de 11500 plus un spor de sub 2000 lei, iar alt medic  10430 lei plus aproape 1500 de lei spor, un asistent medical generalist 4346 lei plus un spor de câteva sute de lei, un altul 4859 lei, etc. Toţi angajaţii de la stat mai încasează aproape 4000 de lei pe an, indemnizaţie de hrană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email