Un meci pe viaţă şi pe moarte!


Unirea Alba Iulia – F.C. Internaţional Curtea de Argeş. Ştefan Stoica a urmărit pe viu meciul Universitatea Craiova – Unirea Alba Iulia pentru a „citi” jocul echipei din Alba Iulia. „Nu seamănă un meci cu altul, aşa că este greu să pregăteşti următoarea partidă cu echipa pe care ai văzut-o cu două etape înainte”, spunea Ştefan Stoica. Despre faptul că întâlnirea de la Alba Iulia va fi arbitrată la centru de Sebastian Colţescu, antrenorul Interului nu a vrut să comenteze pentru a nu lăsa loc de interpretări, arbitrul fiind din Craiova ca şi el.

„Toţi jucătorii sunt soldaţi”

În speranţa că va scoate echipa din criză, antrenorul Ştefan Stoica a schimbat strategia. „În ultimele două săptămâni am schimbat strategia: luăm din comunismul lui Lobanovski, cine poate, poate, cine nu rămâne în picioare nu joacă, indiferent de numele care îl poartă. Toţi jucătorii sunt soldaţi şi sunt obligaţi să lupte pentru echipă până la sacrificiu. Vor juca doar cei care sunt dispuşi să se sacrifice pentru clubul care îi plăteşte”, spunea antrenorul Ştefan Stoica.

Unii la lot, Abiodun la nevastă…

În această întrerupere de campionat, patru jucători de la F.C. Internaţional Curtea de Argeş au fost plecaţi de la echipă. Viera şi Kone au fost la loturile naţionale şi s-au calificat la Campionatul Mondial din 2010, fundaşul Vlad Chiricheş a fost la lotul de tineret, iar Abiodun a fost plecat în Portugalia la soţia lui. „Din punct de vedere medical, Abiodun este refăcut 100%, dar a pierdut o săptămână de pregătire. Sper ca acest lucru să nu se observe în evoluţia lui”, mărturisea Fane Stoica.

Nu-i interesează primele!

Pentru importantul meci de la Alba Iulia, antrenorul Ştefan Stoica nici nu se gândeşte la prima de victorie. „Avem în următoarele etape cele mai importante două meciuri, şi nici nu mă gândesc la prime. Pot să se gândească jucătorii, dar sunt convins că şi pentru ei sunt mult mai importante punctele. Dacă vor câştiga, cu siguranţă că vor veni şi banii”, mai spunea Stoica.

Mourinho Stoica şi amenda de 132 de milioane

„Cred că sunt unul dintre cei mai disciplinaţi şi cuminţi antrenori din prima ligă. Cu toate astea, am plătit amenda de 132 de milioane, pentru că n-ai voie nici să te aperi, nici să faci altceva decât să … plăteşti! Ăsta-i regulamentul şi n-ai ce face…”, a spus Ştefan Stoica despre amenda pe care a plătit-o, cu toate că se consideră nevinovat.

„Îi execut pe toţi până să mă ia şi pe mine valul”

După ce a dat trei jucători afară, pe Gado, Filip şi Andelkovici, tehnicianul Interului de Argeş, Ştefan Stoica, spunea: „Voi mai da şi alţi jucători afară, dacă nu înţeleg să se sacrifice pentru echipă. Până mă va lua pe mine valul, îi voi executa pe toţi care păcălesc fotbalul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email