Un meci cu gândul la libertate


Meciul dintre F.C. Argeş şi F.C. Vaslui a fost precedat de momente emoţionante datorită mesajului lansat de suporteri şi jucători pentru eliberarea patronului Cornel Penescu, şi judecarea lui în stare de libertate. Peste jumătate din cei 1.500 de spectatori au purtat tricouri albe cu emoţionantul mesaj „Penescu liber”. La fel şi jucătorii Argeşului. Până şi fotbaliştii de la Vaslui erau emoţionaţi. La tribuna oficială Ilie Penescu şi Andrei, fratele şi respectiv fiul lui Cornel Penescu priveau din picioare momentele dedicate patronului de la F.C. Argeş. Lacrimile care scăldau ochii celor doi emoţionau şi mai mult…

Boşneag a apărat dumnezeieşte pentru Penescu!

Vasluiul începe în forţă şi are mai multe ocazii în prima repriză, dar portarul Ionuţ Boşneag apără dumnezeieşte pentru Cornel Penescu şi pentru F.C. Argeş. Scăpată cu bine după prima repriză, echipa antrenată de Ionuţ Badea a dominat partea a doua a meciului profitând de oboseala acumulată în Cupa României de vasluieni. Chiar dacă Iulian Tameş a fost departe de forma arătată în turul campionatului, Argeşul trece pe lângă o mare victorie, ratând trei ocazii providenţiale prin Iordache, Poienaru şi Tameş. Remiza albă a demonstrat că victoria din tur a Argeşului a fost meritată, şi că pentru echipa lui Porumboiu participarea în Cupa UEFA este un vis foarte greu de realizat.

Spectatorii au purtat tricouri cu mesajul: „Penescu liber”

Organizatorii partidei F.C. Argeş – F.C. Vaslui au oferit spectatorilor la intrarea în stadion tricouri albe pe faţa cărora era scris „Penescu liber”, iar pe spate „Judecat în libertate”. Din cei 1.500 de spectatori, majoritatea purtau aceste tricouri albe cu mesaj pentru autorităţi spre a-l judeca pe patronul Argeşului în libertate. De asemenea, şi cei 18 jucători din lotul pregătit de Ionuţ Badea au purtat tricouri cu „Penescu liber”, iar la intrarea pe gazon au afişat un banner pe care scria „Suntem alături de Penescu”.  Pentru acest meci s-au vândut bilete doar între orele 14.30 şi 16.00, conform dispoziţiei şefului de la Jandarmerie.

Viorel Moldovan – antrenor F.C. Vaslui: „Mă bucur că nu am pierdut”

„Mă bucur că nu am pierdut astăzi; am luat un punct şi nu am primit gol, dar pentru următoarele meciuri trebuie să şi înscriem. Veneam după trei eşecuri şi trebuia să oprim această serie nefastă. Ce să mai spun despre arbitraj după cum am fost arbitraţi în Cupă? Acum se fluiera fault la orice atingere, mai ales pentru F.C. Argeş… În prima repriză am avut mai multe ocazii de a marca, dar portarul Boşneag a fost senzaţional. În cea de-a doua, Argeşul a echilibrat balanţa şi a fost repriza lor. Mi-ar părea rău ca F.C. Argeş să fie retrogradată; este un club de tradiţie şi scoate mereu jucători de mare valoare. Şi acum are jucători tineri de perspectivă pe care aş dori să-i antrenez”.

Ionuţ Badea – antrenor F.C. Argeş: „Un rezultat echitabil”

„A fost un joc bun din partea ambelor echipe. S-a văzut că Vasluiul a mai jucat în plus un meci în Cupa României. În partea a doua am dominat şi am ratat două mari ocazii; cu puţin noroc am fi putut câştiga, dar şi aşa consider că rezultatul este echitabil. Ştiam că Vasluiul are două variante de joc, un sistem cu 4-2-3-1, sau 4-4-2, în romb. L-a folosit pe al doilea, dar l-a şi modificat. Viorel Moldovan este un antrenor modern. Suntem cu toţii afectaţi de ce i se întâmplă domnului Penescu; nu ne interesează să ascundem acest lucru, ci să facem ceva concret pentru a schimba această situaţie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email