Un elev din Curtea de Argeş a fost eliminat de la bacalaureat

Nici nu au început bine probele scris ale examenului de Bacalaureat, că au şi apărut elevii care au încercat să copieze. Doi absolvenţi de liceu din judeţul Argeş, care au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română, au fost surprinşi în momentul în care foloseau telefoanele mobile. Primul elev care a fost surprins a susţinut exameul la centrul de la Colegiul „Costin Neniţescu” din Piteşti, iar cel de-al doilea la centrul de examen de la Liceul Teoretic Forestier din Curtea de Argeş. Astfel, cei doi elevi care au încercat să fraudeze examenul şi nu au respectat regulile impuse de Ministerul Educaţiei, au fost eliminaţi din sală. Mai mult decât atât, cei doi absolvenţi şi-au pierdut dreptul de mai susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni ce se vor organiza în toamna acestui an, respectiv vara anului viitor.

Matematica – probă de foc la bac

După ce au trecut de prima probă scrisă din cadrul bacalaureatului, cea la limba şi literatura română, absolvenţii de liceu vor susţine astăzi proba obligatorie a profilului. Astfel, pentru cei care au terminat liceul la profilul real, va fi cu siguranţă o „probă de foc” având în vedere că vor susţine testarea la matematică, în timp ce candidaţii care au învăţat la profilul uman, artistic, pedagogic, educaţie fizică şi sport sau teologic vor susţine examenul la Istorie. Potrivit metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat, accesul candidaţilor în sălile de examen se va face pe baza actului de identitate, cu cel puţin 30 de minute înainte de începerea probei. Totodată, regulamentul de organizare prevede că elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de lucrări sau alte materiale de care s-ar putea ajuta la examen. Pentru a promova bacalaureatul, elevii trebuie să treacă fiecare examen cu cel puţin nota 5, dar per ansamblu, media generală trebuie să fie de cel puţin 6.

Vineri, 4 iulie, candidaţii vor susţine ultima probă din cadrul bac-ului, cea la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie, până la ora 12.00, iar elevii care se nu sunt mulţimţi de notele obţinute pot depune contestaţii, în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 8 -10 iulie acestea să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate pe 11 iulie.

 

Cătălin Popa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email