Un copil de 7 ani a ajuns în stare gravă la spital


Un băieţel în vârstă de şapte ani, din Sălătrucu, a fost grav accidentat de o maşină pe o şosea din cătunul Bocănita, din comună. Micuţul a fost lovit de un autoturism, în timp ce traversa strada în fugă printr-un loc nepermis.
Sebastian, un băieţel care locuieşte cu familia în cătunul Bocănita, a avut ghinionul să fie victima unui accident rutier petrecut luni seara chiar în faţa casei lui. Luni seara, băieţelul s-a întors acasă cu un maxi-taxi, de la rudele sale dintr-un sat învecinat. Alături de câţiva consăteni, Sebastian a coborât din microbuz în staţia care se afla peste stradă de locuinţa lui. Nerăbdător să ajungă acasă, micuţul a traversat strada în fugă, prin faţa microbuzului, însă fără să se asigure. Ghinionul a făcut ca în acel moment minorul să fie lovit de un autoturism, care se angajase regulamentar în depăşirea microbuzului de călători. Sebastian a ajuns pe capotă în urma impactului şi apoi proiectat în şanţul din faţa casei lui.

Fratele mai mare i-a acordat primul ajutor

Fratele său mai mare cu câţiva ani a asitat la toată scena şi, când şi-a văzut frăţiorul în şanţ, a alergat într-un suflet la el. Acesta l-a ridicat şi l-a aşezat într-o poziţie în care să poată respira şi, văzând că fratele său şi-a pierdut cunoştinţa, a încercat să îl trezească. Efortul fratelui mai mare nu a fost în zadar. Băieţelul lovit şi-a recăpătat pentru câteva momente cunoştinţa, iar fratele său nu s-a dezlipit de el nicio clipă până la sosirea paramedicilor. Micuţul a fost preluat de un echipaj al ambulanţei şi dus la spitalul din Curtea de Argeş. După ce i-au fost acordate îngrijirile medicale de rigoare, medicii au decis ca băiatul să fie transportat la spitalul de Pediatrie din Piteşti, pentru analize amanunţite. Copilul a ajuns la Piteşti în stare foarte gravă, el fiind diagnosticat cu “multiple traumatisme, fractură bazin şi plagă deschisă genunchi stâng”.
Şoferul autoturismului, în vârstă de de 28 de ani, vinovat de rănirea băiatului, a declarat că l-a observat prea târziu pe copil şi, deşi a frânat, nu a mai putut evita contactul. Poliţiştii au stabilit că şoferul nu consumase alcool, dar i-au întocmit acestuia dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email