Un consilier local acuză un doctor că i-a pus un diagnostic „greșit și grăbit”, directorul Spitalului spune că minte

Ionel Păunescu – „Am ajuns ca orice pacient și cetățean simplu la Secția Urgenţe Curtea de  Argeș unde, după o perioadă semnificativă de timp, nu am avut șansa unui consult de specialitate”

Directorul Viorel Popescu – „Nu este nimic adevărat din ce scrie acolo. Când a venit prima dată m-a căutat pe mine”

Un consilier local, Ionel Păunescu, a avut nevoie săptămâna trecută de un consult la Spitalul Curtea de Argeş, şi a povestit apoi pe facebook experienţa pe care a avut-o. „De la o banală viroză am suferit de dimineață clipe destul de neplăcute de tulburare de echilibru numită ,,Vertij”. Am ajuns ca orice pacient și cetățean simplu la Secția Urgenţe Curtea de  Argeș unde, după o perioadă semnificativă de timp, nu am avut șansa unui consult de specialitate pe cazul și simptomele mele. În cele din urmă, aflând de intenția mea de a pleca spre Pitești, un tânăr doctor s-a îndurat să mă consulte, superficial și fără să-și iubească meseria (mai ales pacienţii), mi-a prescris un diagnostic greșit și grăbit. Simțind dezinteres și nepăsare din partea acelora pe mâinile cărora ne lăsăm soarta, viața, nu am mai dat crezare și am cerut să plec la Spitalul Județean, fapt pentru care am fost mustrat, certat și catalogat că nu prezint o urgență… De felul în care-și fac treabă cadrele medicale din Spitalul nostru vom tot vorbi de acum pentru că am simțit asta de câteva ori pe pielea mea și nu mai doresc pacienți nenorociți din culpă, nepăsare, indiferenţă, aroganța și dispreț la Curtea de Argeș. Am ajuns cu bine la Județean și, în ciuda zecilor de urgenţe am fost diagnosticat corect de niște medici la fel de tineri dar cu respect față de meserie, cu aplecare spre pacient, profesioniști cu adevărat. Parcă eram în altă țara și totuși eram la 30 de kilometri distanță. (…) am rugămintea că acest tânăr doctor (…) să renunțe la aroganță și să-l memoreze bine(articolul postat de Ionel Păunescu pe facebook despre problema pe care a avut-o – n.a.) pentru că poate, cândva, se va întâlni din nou cu aceleași simptome și va salva un copil, o femeie, un bătrân pentru că asta e menirea și meseria lui, de acum plătită bine pe mai multe căi, desfășurându-și activitatea în condiții din ce în ce mai bune”, scrie Ionel Păunescu pe facebook.

„Nu era o urgenţă. A ajuns la Spitalul Judeţean trimis de noi cu ambulanţa!”

De partea cealaltă, managerul Spitalului, Viorel Popescu, spune că Păunescu minte, şi că lucrurile nu s-au desfăşurat deloc  aşa cum a spus acesta. „Nu este nimic adevărat din ce scrie acolo. A venit, nu era o urgenţă, medicul de la Interne i-a spus că nu este cazul de transfer, el a insistat, s-a intervenit (la Spitalul Judeţean – n.a.) şi i s-a dat inclusiv o ambulanţă. La Piteşti i s-a făcut un tomograf, i s-au dat nişte vitamine şi i-au spus să vină acasă că nu are nimic. A doua zi a venit la noi la Spital ca să-şi mai ia nişte vitamine şi eu am fost cu el, fără să ştiu ce a scris el  pe facebook, ne-am dus pe secţie, i-a mai pus o soluţie perfuzabilă, nişte vitamine, şi apoi am aflat şi eu ce a scris. Şi am zis că-l ignor. Deci în timp ce publica pe facebook a venit să-şi mai facă o perfuzie la noi cu vitamine. Nu vreau să vă spun pe unde s-a intervenit ca să-i facă tomograf nefiind o urgenţă, a avut un sindrom de vertij în urma unei viroze. Efectiv nu înţeleg ce a fost în capul lui. Deci a venit şi după ce a scris şi eu atunci am aflat, dar nu era cazul să-i zic ceva când era la perfuzie, era pacient.  Când a venit prima dată m-a căutat pe mine, şi culmea, era şi dl. primar aici care venise cu o altă problemă. Toată lumea era pe pereţi ca să-l ajutăm pe Păunescu”, ne-a spus managerul Spitalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email