Un consilier local acuză – „Pe strada 1 Decembrie s-a construit peste o gură de canal!”

Construcţiile de pe strada 1 Decembrie continuă să stârnească discuţii controversate în rândul consilierilor locali, dar nu numai. Ion Şerban a întrebat la ultima şedinţă de Consiliu Local dacă cel care a pus stâlpii de beton lângă stadion are avizul Aquatermului, pentru că stâlpii, şi construcţia care se prefigurează, ar fi fost puse peste canalizarea menajeră  a stadionului municipal. Şerban l-a întrebat pe şeful Direcţiei Arhitect Şef, Cătălin Băşoiu,  dacă există acel aviz, dar Băşoiu nu a răspuns. „Are autorizaţie de acum trei ani, nu ştiu ce avize are”, a afirmat Cătălin Băşoiu, care a promis că se va interesa.

„Nu am apucat să mă uit peste autorizaţie, deocamdată,”, ne-a spus şeful de la Urbanism joi, deşi întrebarea i-a fost adresată de consilierul local în urmă cu peste 10 zile.  Ion Şerban susţine că fundaţia a fost pusă direct peste gura de canal.

Un cititor al ziarului nostru ne-a trimis la redacţie un mesaj interesant pe tema construcţiilor apărute pe strada 1 Decembrie. Iată ce ne scrie Ionel despre o clădire aflată în construcţie în acea zonă – „Construcția este făcută la 1 metru de bordura drumului; în spate au ascuns cu pământ MAGISTRALA DE GAZE de la care nu ai voie să construiești pe o DISTANȚĂ MAI MICĂ DE 15 METRI !! (în cazul lor clădirea este la maxim 1 m) !!!! Nimeni din primărie nu are viziune. Peste 50 de ani numărul de mașini se va dubla sau tripla. Intersecția este deja una periculoasă pentru cei care ies de la LIDL din pricina slabei vizibilități cauzate de această clădire. În situația data, rondul de flori din față acestei clădiri trebuie reamenajat și transformat în GIRATORIU !! De la blocurile ANL până la intrarea spre stadion nu există trotuar (în evul mediu suntem), în fața acestei clădiri este trotuar de 0.5 m (penibil) !!! Nici nu îmi pot permite să visez la o pista de bicicletă sau la un umil trotuar decent”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email