Un consilier local acuză – „Lapte alterat dat copiilor în şcoli!”

Elevii de la Şcoala „Regina Maria” au acuzat stări şi senzaţii de vomă, dureri abdominale, grețuri

Consilierul local Ionel Păunescu acuză, într-o postare pe facebook, că laptele oferit şcolarilor şi preşcolarilor de Consiliul Judeţean (CJ) prin programul „Laptele şi cornul” nu este de cea mai bună calitate. Mai mult, Păunescu spune că este „deteriorat şi alterat”. El a dus vineri o mostră din lapte la organele abilitate ale statului iar săptămâna aceasta aşteaptă rezultatele analizelor. Iată ce scrie Ionel Păunescu.

„(…) Ieri (joi – n.a), mai mulţi copii ai Şcolii Gimnaziale „Regina Maria ” din Curtea de Argeș, după ce au băut laptele oferit de CJ prin programul „Cornul şi laptele”, au acuzat stări şi senzaţii de vomă, dureri abdominale, grețuri şi câţiva dintre ei chiar au vomat pe unde au apucat. Fetele mele mi-au povestit despre toate acestea aseară târziu: „Laptele avea un miros foarte urât şi un gust acru-amărui. N-am putut să-l bem!” Mi-au confirmat şi doamnele profesoare şi  învățătoare cu care am luat legătura aseară”.

Laptele, ambalat în pahare de plastic şi transportat cu autoutilitare

Ionel Păunescu le spune părinţilor să nu-şi mai lase copiii să bea laptele primit la şcoală. „Dragi părinţi, dacă aveţi şi dumneavoastră dubii asupra calităţii laptelui distribuit în şcoli îndemnaţi-vă copiii să nu mai bea săptămâna viitoare laptele, cel puţin câteva zile. Astăzi m-am deplasat la Direcția Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranța Alimentelor a județului Argeș, Pitești, şi am depus spre analiză, din acelaşi lot, mostre ale laptelui consumat de copiii noştri în şcolile şi grădinițele din oraș. În câteva zile, probabil că joi, săptămâna viitoare, vom avea sigur rezultatele analizelor”.

Consilierul local spune că laptele nu ar fi fost ambalat corespunzător. „ Voi propune, atât în Consiliul Local, cât şi în Consiliul de Administraţie al şcolii, să nu mai acceptăm lapte ambalat în pahare de plastic, doar din carton; vreau asta în toate şcolile din oraș. Astăzi (vineri – n.a.) această distribuţie s-a făcut diferenţiat. La „Regina Maria” laptele a fost în carton, la Grădiniţa nr.2 de pe str. Valea Iaşului, spre exemplu, a fost ambalat în păhărele din plastic. Nu ştiu ce s-a întâmplat ieri exact, un lucru cert este ca laptele era deteriorat, alterat, am şi informaţii că laptele a fost  transportat spre şcoli cu autoutilitare care nu sunt termoizolate şi dotate cu instalaţii termice astfel încât temperatura de păstrare şi transport să nu depăşească 8 grade C, aşa cum prevăd legea şi caietul de sarcini depus de CJ înaintea licitaţiei de atribuire a serviciului”, mai spune Ionel Păunescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email