Un consilier local acuză – „Fabrica de tocat bani de la Spitalul Municipal din Curtea de Argeș”

Fostul manager spune că „sunt politici USR-iste”

Consilierul local Bogdan Marina, preşedintele USR Curtea de Argeş a solicitat Spitalului Municipal o serie de documente, apoi a postat pe facebook o sinteză a datelor obţinute. El vorbeşte despre datoriile Spitalului, despre personal şi angajări şi îşi intitulează postarea „Fabrica de tocat bani de la Spitalul Municipal din Curtea de Argeș”.

„17 muncitori pentru întreținere și reparații”

Iată postarea consilierului local. „Spitalul din Curtea de Argeș a înregistrat la finalul anului trecut datorii de peste 5 milioane de lei. Mai bine de jumatate din ei (2 783 118 lei) catre bugetele de asigurari sociale aferente salariilor iar restul către furnizori (2 389 911 lei).

Față de 2019 datoriile au crescut cel mai probabil pe fondul pandemiei. ”Falimentul” care se prefigurează însă nu este întâmplător. Spitalul s-a transformat într-o fabrică ce numără 17 muncitori pentru întreținere și reparații. Coincidență sau nu, tot atâția beneficiari de ajutoare sociale apți de muncă avem la nivelul orașului.

ATENȚIE Între cei 17 nu se regăsesc cei 4 oameni încadrați ca personal deservire (portari) și cei 5 muncitori liftieri.

Cu atâta forță de muncă, Spitalul Municipal ar trebui să fie reconstruit de la zero, totul să fie recondiționat și să arate impecabil. În schimb, în realitate, știm cu toții că nu este așa”.

„Sunt saloane în care se infiltrează apa prin acoperiş”

„Ba din contră, am văzut saloane în care se infiltrează apa de pe acoperiș.

Întâmplător, ați putea spune, conducerea spitalului a fost exclusiv PSD (întrerupți pe o perioadă scurtă de doar 2 săptămâni de doctorul Georgescu) iar ultimii doi sunt actuali consilieri locali din partea PSD. Președinte al consiliului de administrație a fost chiar Constantin Panțurescu, până la preluarea mandatului de primar. Legăturile bolnavicioase continuă cu directori de spital și consilieri locali PSD (funcții ocupate simultan uneori) care au adus spitalul în acest stadiu de boală acută.

Complici la această „afacere” nu sunt doar reprezentanții PSD ci toți consilierii locali care au aprobat această organigramă care cuprinde 20 de astfel de muncitori fără să întrebe „La ce folosesc domnule atâția muncitori?”

Așa se câștigă alegeri și așa se angajează rudele și prietenii pe un post călduț la stat? Așa se risipesc banii cetățenilor! NU acesta este modul corect în care se administrează banul public.

Acum se schimbă termopanul după ce a fost anvelopată clădirea pe principiul – Afară-i vopsit gardul și în curte leopardul. Nu contestă nimeni investițiile dar dacă nu se curăță rana înainte, în timp infecția se extinde și toate eforturile sunt degeaba iar investițiile praf în ochi.

Se întreabă cineva de ce mai pleacă medicii deși le-au fost crescute salariile?! Sau de ce pacienții care își permit, pleacă la tratament în alte localități (Pitești sau București)? E momentul să ne oprim din a ascunde mizeria sub preș! Să facem lucrurile corect, cu oameni competenți și FĂRĂ ȘPAGĂ. Vă rugăm!

PS – ne poate spune cineva de ce au fost angajate 15 asistente în perioada stării de alertă deși activitatea a scăzut dramatic și spitalul nu a fost nici măcar suport Covid?”.

„Bogdan Marina a venit abuziv la Spital!”

Ion. Viorel Popescu, fost manager al Spitalului Curtea de Argeş până anul trecut, spune că „Bogdan Marina a venit în mod abuziv la Spital”.

„Sunt politici de USR, nu vreau să comentez cu privire la ce scop au. Noi i-am dat acces deşi a venit abuziv, cu o hârtie cu antet de consilier local, membru al comisiei de sănătate din Consiliul Local, în condiţiile în care şeful comisiei, Cristian Mitrofan, nu ştia. A venit cu o hârtie oficială, pe sfert oficială, în condiţiile în care preşedintele comisiei nu ştia de ea. Un consilier local nu are drept de control”, ne-a spus ing. Viorel Popescu.

În ceea ce priveşte personalul de întreţinere, despre care Bogdan Marina spune că e format din 17 angajaţi, Viorel Popescu spune că sunt de fapt patru oameni. „Personalul de deservire e format din bucătărese şi spălătorese. Muncitori de întreţinere avem un electrician, un instalator şi încă unul, din păcate doar atât. Trebuie să angajăm urgent un instalator şi un electrician, să scoatem posturile la concurs”, a mai spus ing. Viorel Popescu, în prezent şef al Biroului de Aprovizionare şi Întreţinere din Spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email