Un consilier local a demisionat, un altul a depus jurământul

La ședința de Consiliu Local al municipiului Curtea de Argeș de zilele trecute s-a înregistrat o premieră –  a depus jurământul un nou consilier local, Bogdan Drăgăneci, de la USR, și s-a înregistrat o demisie din rândul consilierilor PSD. Drăgăneci a intrat în Consiliul Local după ce Mihai Nicodim și-a dat demisia.

Apoi Consiliul Local a constatat „încetarea de drept, prin demisie scrisă, a mandatului de consilier local al domnului Popescu Marius Viorel și vacantarea unui post de consilier din cadrul Consiliului Local al Municipiului Curtea de Argeș”.

Vă reamintim că în iunie, Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 12 aleși locali, printre care se afla și Viorel Popescu, consilier local la Curtea de Argeș, conform unui comunicat de presă emis de ANI.

Acesta „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 06 decembrie 2017 – 08 mai 2020,  întrucât a exercitat simultan cu funcția de Manager interimar al Spitalului Municipal Curtea de Argeș și funcția de consilier local, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006 (potrivit căruia „(…) funcția de manager general este incompatibilă cu: exercitarea oricăror altor funcții salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică”, conform ANI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email