Un consilier local a dat în judecată Primăria

Consilierul local Bogdan Marina (USR) a dat în judecată Primăria Curtea de Argeș pentru ”lipsa transparenței în documentele publice”. Primarul Constantin Panțurescu spune că Marina va primi răspuns la solicitările sale ”în termenul prevăzut de lege”, iar secretarul general al municipiului, Janina Zarioiu, afirmă că documentele care sunt publice sunt publicate în sistemul electronic de achiziții publice.

La una dintre ultimele ședințe de Consiliu local au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai investiției „Construire grădinița cu program prelungit pentru cinci săli de grupă, în Municipiul Curtea de Argeș”. Primarul Panțurescu a prezentat documentele ce însoțeau proiectul și a precizat că s-a produs o ”eroare de redactare” care a fost explicata în comisie.

Bogdan Marina le-a spus colegilor din Consiliu și primarului că, în legătură cu acești indicatori tehnico-economici de la grădiniță și de la creșă, a făcut o plângere prealabilă care a fost trimisă către secretar. Panțurescu i-a răspuns că ” trebuie respectate termenele de răspuns la plângerea prealabilă”, și că va primi răspunsul în termen.

”Am fost mințiți!”

”Cum s-a ajuns de la 2.277.000 lei la 3.300.000 la  investiția de la creșă?! Am fost mințiți prin reprezentanții departamentului de investiții că aceste două investitii sunt în termen, am solicitat în scris să mi se prezinte niște documente referitoare la termenele și prelungirea acestora. Vreau să informez Consiliul Local că am acționat în instanță Primăria pentru lipsa de transparență, și este vorba de un proiect de hotărâre votat de către Consiliul Local privind reparații trotuare, iar motivele le-am explicat la momentul respective”, a declarant Bogdan Marina.

Acțiunea în justiție are că obiect legea nr. 544/2001 referitoare la faptul că alesul local a solicitat caietul de sarcini și a fost refuzat pe motiv că informațiile cuprinse în caietul de sarcini nu sunt de interes public, a explicat Marina.

”Deci cetățenii nu trebuie să cunoască informațiile cu privire la reparații trotuare în valoare de 300000 lei”, a mai spus acesta.

”Aceste informații i-au fost puse la dispoziție, informațiile aferente caietului de sarcini în biroul compartimentului investiții în vederea studierii, însă dânsul a dorit să-l fotocopieze”, a zis primarul Panțurescu.

Janina Zarioiu  a explicat faptul că ” în SEAP ( sistemul electronic de achiziții publice – n.a.) este publicat Contractul aferent proiectului, acesta poate fi consultat de cetățeni, în conținutul contractului este prezentată suma pe care municipiul a plătit-o, însă dl. Marina dorește să vadă modalitatea de execuție a contractului. Legiuitorul a prevăzut o lista a informațiilor ce reprezintă informații de interes public care se afla afișată pe site-ul instituției noastre”. Ea i-a reproșat consilierului local că ”pe site-ul partidului său sunt prezentate semnăturile tuturor și toate documentele prezentate consiliului local, nu sunt anonimizate în niciun fel, încălcând regulamentul uniunii europene privind GDPR”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email