Un chinez a primit Marele Premiu Internaţional pentru Poezie

 
Sala Basarabilor de la Muzeul Municipal din Curtea de Argeş a găzduit, luni, ceremonia decernării premiilor Academiei Internaţionale Orient-Occident, dar şi festivitate de închidere celei de-a XIII- a ediţii a Festivalului Internaţional „Nopţile 

de poezie la Curtea de Argeş”. Festivalul poetic de la Curtea de Argeş a fost conceput ca un elogiu adus poeziei contemporane universale, dar şi ca un spectacol poetic continuu. În cadrul festivalului au avut loc lansări de carte, deschiderea unor expoziţii de artă, spectacole de muzică tradiţională românească, vizitarea unor monumente de artă şi cultură ale fostei capitale medievale, dar şi excursii în munţii Carpaţi. Festivalul Internaţional „Nopţile de poezie de la Curtea de Argeş” este inclus în programul anual al Fundaţiei şi Organizaţiei Culturale Academia Internaţională Orient-Occident, care a fost întemeiată de poeţii Dumitru M. Ion, preşedintele festivalului şi Carolina Ilica, director artistic. 

S-au decernat premiile Academiei Internaţionale Orient-Occident

Astfel, juriul Academiei Internaţionale Orient-Occident, format din poeta Carolina Ilica, preşedinte, Ovidiu Ghidirmic, critic şi istoric literar, şi Liviu Papuc, critic, istoric literar şi traducător, a hotărât decerneze următoarele premii ale ediţiei a XIII- a ale Festivalului Internaţional „Nopţile de poezie la Curtea de Argeş”:
# Matthias Bronisch, Germania – Premiul „Valahia” pentru traduceri în limba română.
# Slave Ghiorghio Dimoski, Republica Moldova – Premiul European pentru Poezie.
# Paula Barbu,  România – Premiul Internaţional „Orient-Occident” pentru artă
# Doina Uricariu, România – Premiul Naţional 
# Martin Alexander, Hong Kong – Marele Premiu Internaţional pentru Poezie
În aceeaşi zi, în sala Meşterul Manole, de la Palatul Arhiepiscopal din Curtea de Argeş s-a desfăşurat ceremonia de primire a noilor membri ai Academiei Internaţionale Orient-Occident. „În cadrul fiecărei ediţii a festivalului primim noi membri. Astfel, noul membru român al Academiei este regizorul şi actorul Sergiu Nicolaescu, iar ca membru străin am ales reprezentantul Libanului şi al Mexicului, Kaissar Afif”, a spus Carolina Ilica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email