Un cetăţean îi cere primarului să închirieze locurile de parcare

„Mă numesc Cătălin U., am 39 de ani, sunt din Curtea de Argeș, (…) de profesie economist, și aș dori să va supun atenției o situație ce ar putea genera fonduri pentru bugetul local (este pentru a doua oară când va supun atenției aceeași problemă), fonduri ce ar putea să ajute la dezvoltarea orașului (amenajarea de locuri de joacă noi, întreținerea și modernizarea celor deja existente, alocări de fonduri suplimentare unităților de învățământ local, amenajarea și întreținerea parcurilor, etc.)”, îi scrie un locuitor al municipiului primarului Constantin Panţurescu pe site-ul domnuleprimar.ro. Problema pe care o ridică argeşeanul este veche dar nerezolvată. „(…) am constatat un număr destul de mare de parcări deja amenajate, în mai toate cartierele orașului, parcări ce deservesc riveranii respectivelor cartiere. Având în vedere că asociațiile de locatari au deja o situație a proprietarilor de mașini ce parchează în respectivele locuri amenajate de primărie, aș propune instituirea unei taxe pentru închirierea respectivului loc de parcare, o taxa așa cum este în mai toate orașele din România dar și din EU. Cred că o sumă de 100, 150, 200 lei/ an ar fi o sumă echitabilă și nu ar împovăra cu absolut nimic pe contribuabil”, îi scrie cetăţeanul edilului.

Cum s-ar putea rezolva mai multe probleme

Cătălin U. îi propune primarului o metodă prin care s-ar aduna mai repede bani la buget. „(…) se poate condiționa închirierea locului de parcare de plata integrală a impozitului pe anul în curs până la o anumită data aleasă de dvs. ( îmi imaginez că foarte mulți dintre cei care ezită să plătească la timp impozitul datorat primăriei ar achita integral doar știind că o dată cu acesta ar avea și locul de parcare achitat pentru un an). Bineînţeles că locul de parcare este pus la dispoziția tuturor într-un interval orar stabilit de primărie ( ex. 08.00-16.00) urmând că după această oră în urma unei autorizații eliberate de primărie să poată parcă cel care a închiriat respectivul loc de parcare”. Conform calcului făcut de argeşean,  „1000 locuri de parcare ar genera garantat între 100.000 și 200.000 lei anual. Poate că suma nu este una mare, dar poate fi privită și ca o sumă „locomotivă” pentru colectarea de impozite”.

Solicitare din 2016, fără răspuns

În 2016 un alt cetăţean a solicitat, pe acelaşi site, închirierea locurilor de parcare din Curtea de Argeş, dar nu a primit niciun răspuns de la primar. Cătălin U. mai scrie – „Cum mai toată lumea în ziua de astăzi cere bani administrație locale va rog să luați în considerare și propunerea mea, propunere ce aduce bani pentru  administrația locală. Aș dori de asemenea ca în eventualitatea concretizării într-un final a acestei propuneri, banii să aibă o destinație precisă (…) în așa fel încât cetățeanul să vadă concret încotro s-au îndreptat banii plătiți de el pentru parcare”.

Primarul nu a răspuns până acum nici reclamaţiei din 2016 nici celei de săptămâna trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email