Un camion a „parcat” într-o casă


Un şofer a intrat cu camionul în curtea unei familii din municipiu, dar nu pe poartă ci direct prin gard. Maşina, încărcată cu moloz pentru construcţii, a dărâmat mai întâi zidul de la stradă al casei, a mai trecut printr-un gard şi apoi s-a oprit într-un garaj. Accidentul s-a petrecut sâmbătă dimineaţa, pe strada Lascăr Catargiu şi, din primele cercetări ale poliţiştilor, se pare că şoferul a vrut să evite o gură de canal care nu era adusă la nivelul asfaltului, însă a pierdut controlul volanului şi a părăsit carosabilul, iar maşina a ajuns în curtea unei familii care locuieşte în zonă.

„Am avut noroc că tocmai ieşisem din casă…”

Ca în fiecare dimineaţă, Constantina Gherman a ieşit din casă şi s-a dus în bucătăria de vară, să pregătească micul dejun. La puţin timp, a auzit un zgomot puternic şi a ieşit să vadă ce s-a întâmplat. “Întâi am zis că visez! Nu-mi venea să cred că nu mai aveam gard, viţa de vie dispăruse şi partea din faţă a casei nu mai era, se prăbuşise. Am văzut apoi camionul oprit în garajul vecinilor. Am avut noroc că tocmai ieşisem din casă, că putea să cadă peretele peste mine. Bine că nu era nimeni nici pe trotuar”, povesteşte speriată femeia. Camionul lovise şi o ţeavă de gaze naturale, iar cablurile de energie electrică au fost şi ele afectate, aşa că imediat în zonă au sosit mai multe ambulanţe, echipaje ale poliţiei şi pompierii. De asemenea, camionul a distrus şi un garaj, iar din maşina aflată înăuntru, începuse să curgă benzină. Problemele au fost însă rezolvate destul de repede, iar pericolul unei explozii a fost îndepărtat. Singura persoană care a avut nevoie de îngrijiri medicale a fost şoferul din camion, însă rănile suferite nu îi pun viaţa în pericol.

Episcopia se ocupă să refacă locuinţa distrusă

În scurt timp, la faţa locului au sosit şi reprezentanţii Episcopiei Argeşului şi Muscelului, pentru că şoferul camionului lucra la firma de construcţii Filotheos. Arhidiaconul Caliopie Ichim a dat asiguri că Episcopia se va ocupa să repare daunele produse de camion. “A fost un nefericit incident. Am chemat deja o echipă de muncitori, să se ocupe de refacerea casei”, a declarat consilierul pe probleme de Investiţii şi Patrimoniu, al Episcopiei. Şoferul din camion a povestit poliţiştilor că a vrut să evite o gură de canal, însă a pierdut controlul volanului şi a ieşit de pe carosabil. Bărbatul s-a ales cu o sperietură pe care nu o va uita prea uşor şi cu o amendă pentru nerespectarea vitezei.

„Ar trebui să pună şi aici denivelări pentru calmarea traficului”

La mai bine de o oră de la producerea accidentului de circulaţie, vecinii era încă şocaţi. Cu toţii spun că şi-ar dori ca în zonă să fie montate denivelări pentru încetinirea vitezei. “Strada e veche şi plină de gropi, iar pe aici trec cele mai periculoase maşini. Am fost de mai multe ori şi la poliţie şi la primărie să îi rugăm să ne pună şi nouă denivelări pentru calmarea traficului, dar nu ne-a ascultat nimeni. Pe strada asta trec numai maşini mari, iar noi avem casele la numai câţiva metri de stradă. Oricând se poate produce o tragedie. Poate acum se vor îndura şi de noi”, spuneau cei care locuiesc în zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email