Un cal şi o căruţă au ajuns în canalul din târgul săptămânal

 

Un bărbat din Tigveni a fost la un pas să moară înecat în canalul din târgul săptămânal. Mai puţin norocos a fost calul său, care a ajuns în canal, cu tot cu căruţă. Este păţania unui bărbat care şi-a pus viaţa în pericol pentru a salva singura sa avere – calul şi căruţa.

 Mugurel Munteanu venise în târgul săptămânal din municipiu cu soţia şi cele patru fetiţe să le cumpere câte ceva de încălţat. Ajuns în târg, bărbatul şi-a lăsat calul să pască în apropierea canalului de pe râul Argeş. O clipă de neatenţie l-a costat pe bărbat întreaga avere. „Eram cu spatele la cal şi m-a strigat soţia că se duce căruţa la vale n canal. M-am întors şi am văzut calul că se zbătea să nu cadă în canal. L-am prins de căpăstru şi am tras cât am putut, dar a căzut căruţa şi îl trăgea din ce în ce mai mult. Atunci m-am speriat că mă i-a şi pe mine şi i-am dat drumul calului”, povesteşte Mugurel. 

Şi-a pus viaţa în pericol pentru calul său

După cum spun martorii, calul era nelegat şi mai ales nesupravegheat şi s-a întins după iarba crescută pe malul canalului. Atunci a alunecat, iar atelajul s-a răsturnat şi a ajuns în apa de aproximativ şapte metri adâncime cu tot cu cal. Oamenii prezenţi în târg stăteau neputincioşi pe marginea canalului şi se uitau la bietul animal care se zbătea să scape cu viaţă din apă. „Ne ţineam la Mugurel că vroia să sară în apă după cal şi ne uitam toţi ca proştii cum animalul înota şi încerca să scape de căruţa grea. După vreo zece minute, calul s-a dus la fund cu tot cu căruţă”, spune un vânzător din târg. 

La faţa locului au sosit reprezentanţii poliţiei şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Un echipaj a intrat în canal cu o barcă de salvare în căutarea calului şi căruţei. Timp de câteva ore pompierii au căutat prin apa adâncă. Curenţii puternici şi lăsarea serii le-a îngreunat munca, dar aceştia nu s-au lăsat până nu şi-au îndeplinit misiunea pentru care au fost chemaţi. Mugurel şi familia lui, toţi cu ochii în lacrimi,  aşteptau cu sufletul la gură să le fie scos animalul din apă. „Era toată averea mea. Cu el făceam toată treaba şi cu el mă deplasam şi eu, că nu am bani nici să ajung acum acasă. S-au dus calul şi căruţa, s-a dus toată munca mea de o viaţă”, spune Mugurel printre lacrimi. 

După mai bine de două ore de căutări, pompierii au reuşit să dea de urma atelajului. L-au legat cu sfori şi l-au tras la suprafaţă. Din păcate, calul nu a mai putut fi salvat şi a murit înecat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email