Un bărbat şi-a dat foc din greşeală


Un sfârşit de săptămână marcat de incendii provocate fie de neglijenţa oamenilor, fie de intenţia acestora de a fertiliza păşunile prin incendierea vegetaţiei uscate.
Un bărbat de 77 de ani, din comuna Şuici a ajuns vineri  la spital cu arsuri pe aproximativ 40 la sută din suprafaţa corpului, după ce hainele i-au luat foc de la un incendiu de vegetaţie provocat chiar de el. Vineri, Dumitru B., împreună cu soţia sa a curăţat un teren din satul Paltinu. După ce au strâns resturile vegetale, le-au dat foc. Vântul a făcut ca focul să se extindă cu repeziciune spre grădina unui vecin. Speriat, Dumitru B. s-a năpustit asupra flăcărilor, încercând să le stingă, dar hainele i-au luat foc. Soţia când şi-a văzut soţul învăluit de flăcări a început să strige după ajutor şi a încercat să disperată să îl ajute. Bărbatul a ajuns la spitalul din Curtea de Argeş cu arsuri de gradul II şi III pe braţe şi picioare în special, fiind transportat de o Ambulanţă. Incendiul provocat de acesta a fost stins de sătenii, care i-au sărit în ajutor, înainte de a provoca alte pagube.
Alte două incendii de vegetaţie provocate tot de oamenii “gospodari” au fost anunţate în acest final de săptămână. Câţiva cetăţeni, care locuiesc pe strada Buşaga din Curtea de Argeş au incendiat vegetaţia uscată de pe islaz, iar când au observat că focul scapă de sub control, aceştia s-au speriat şi au chemat pompierii. Nişte săteni din comuna Valea Iaşului au trecut prin aceeaşi peripeţie. Au curăţat un teren, au dat foc resturilor vegetale şi flăcările au cuprins o suprafaţă de peste 2000 de metri pătraţi. Din fericire, pagubele au fost doar materiale, fără alte victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email