Un belgian și un român, blocați pe un drum forestier, au fost salvați de jandarmii argeșeni

Un apel 112, primit în seara zilei de 24 iulie, anunța Jandarmeria Argeș despre faptul că pe un drum forestier care leagă satul Bratia de satul Cândești se află două persoane, un cetățean belgian și un cetățean român, blocate cu autoturismul și nu mai pot continua deplasarea.

”Patrula de jandarmi montani aflată în serviciu s-a deplasat la locul indicat, unde a fost găsit autoturismul blocat pe drumul forestier.

Având în vedere că se apropia noaptea, precum și starea vremii, jandarmii au reușit cu ajutorul unui localnic și al unui autoturism de teren să scoată mașină blocată și să o tracteze până  într-un loc din satul Bratia, de unde a putut fi preluată de o platformă de transport.

Cele două persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și au mulțumit jandarmilor pentru ajutorul lor, în același timp declarând că sistemul de navigație i-a condus pe acel drum, unde au rămas blocați.

Recomandăm persoanelor care tranzitează zona de munte a județului nostru să se informeze în prealabil despre starea vremii și a traseului, iar în caz de nevoie să nu ezite să solicite sprijinul jandarmilor montani, apelând numărul unic de urgență 112”, se arată în comunicatul Compartimentului Informare, relații publice și cu publicul al Jandarmeriei Argeș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email