Un bătrân din Mălureni a murit după ce l-a mușcat un câine

Un bătrân de 80 de ani din Mălureni a murit, joi, după ce l-a mușcat un câine de talie mare. Omul îi tăiase unei vecine câțiva pui, iar câinele a scăpat din lanț și s-a repezit asupra lui.

„În ziua de 4 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați prin Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că pe raza localității Mălureni, o persoană a fost mușcată de un câine de talie mare.

La fața locului a fost direcționat un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, precum și un echipaj medical.

Din păcate, bărbatul de 80 de ani, care a suferit leziuni la un membru inferior, a decedat.

Polițiștii au identificat și proprietara exemplarului canin în cauză, din primele verificări rezultând că anterior, bărbatul ar fi venit la locuința femeii la solicitarea acesteia, unde ar fi sacrificat mai mulți pui, iar pe acest fond câinele ar fi scăpat.

Totodată, la fața locului s-au deplasat și polițiștii Biroului Protecția Animalelor, pentru sprijin specializat, din primele verificări rezultând că exemplarul canin în cauză este înregistrat, nefăcând parte din rasele de câini periculoși (…).

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, respectiv de ucidere din culpă.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.

Urmează să fie dispusă efectuarea unei autopsii medico-legale, pentru stabilirea cauzelor decesului.

De asemenea, polițiștii au emis un Ordin de plasare a animalului în adăpost”, informează IPJ Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email