Un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar o femeie a fost grav rănită în urma unei explozii

Acum ceva timp, într-un bar din comuna Arefu a avut loc o explozie puternică, în urma căreia un bărbat a murit, iar o femeie a fost grav rănită. În urma cercetărilor efectuate, procurii argeşeni l-au trimis în judecată pe Vasile D., administratorul localului, pentru omor din culpă.
Vasile D. a închiriat în urmă cu mai mult timp un spaţiu la parterul unei clădiri situate în comuna Arefu, clădire ce aparţinea Gabrielei M.. Astfel, acolo a fost deschis un punct de lucru, unde se comercializau băuturi alcoolice, dat şi non alcoolice. La scurt timp de la deschiderea localului, Vasile D. a angajat-o ca barman pe Lucia I., însă fără contract individual de muncă. Totodată, administratorul localului nu a asigurat condiţiile necesare pentru ca angajata să fie instruită în ceea ce priveşte normele de securitate şi protecţie a muncii. Mai mult decât atât, Vasile D. a improvizat şi o instalaţie pentru ca barul să aibă apă caldă şi în interiorul unei sobe de cărămidă a montat un boiler. După doar o lună de zile, în timp ce Lucia I. se afla la serviciu, iar un alt bărbat era aşezat chiar lângă sobă, a avut loc o puternică explozie. În urma deflagraţiei Ştefan I. şi-a pierdut viaţa, iar Lucia I. a fost grav rănită. La momentul respectiv, potrivit primelor concluzii ale anchetei efectuate de oamenii legii, s-a constatat că explozia cazanului s-a produs din cauza unei întreruperi a alimentării cu electricitate. Astfel, pompa care recircula apa în sistem s-a oprit, iar presiunea din cazan a crescut, provocând explozia recipientului. De asemenea, din raportul de expertiză realizat de reprezentanţii ISCIR a reieşit faptul că instalaţia nu a fost făcută de persoane autorizate, iar cerinţele normale de funcţionare nu au fost respectate. În acelaşi timp, din buletinul eliberat de Serviciul de Medicină Legală s-a constatat că bărbatul a avut o moarte violentă, cauzată de suflul unei explozii.
Vasile D., administratorul firmei, s-a ales cu dosar penal şi urmează să fie judecat pentru ucidere din culpă, distrugere din culpă, dar şi pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate şi siguranţă în muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email