Un bărbat a obligat o tânără să se prostitueze

Prin cunoscuta metodă ”loverboy”, un bărbat din Argeș a obligat o tânără vulnerabilă să se prostitueze în mai multe unități de cazare, bătând-o și amenințând-o în fel și chip. Tânăra a avut nevoie de asistență medicală după ce a scăpat de individ.

”La data de 08.02.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, a unui inculpat (arestat preventiv în altă cauză), cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de persoane.

În fapt, s-a reținut că, în luna septembrie 2022, inculpatul a recrutat o persoană vătămată, prin inducere în eroare (metoda loverboy) și profitând de starea de vădită vulnerabilitate, în vederea exploatării sexuale a acesteia.
Ulterior, în luna octombrie 2022, a transportat-o în mai multe localități din județul Argeș și a adăpostit-o în unități de cazare, unde, a constrâns-o să practice prostituția, prin acte de violență și amenințări, însușindu-și integral sumele obținute din această activitate.
La aceeași dată, de 08.02.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile față de inculpat.
Persoana vătămată, din cauza traumei suferite, a necesitat tratament medical de specialitate.
Activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Pitești.
Pe parcursul urmăririi penale, persoana vătămată a beneficiat consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală, se arată în comunicatul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și terorism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email