Un băiat de 16 ani din Mălureni a fost reținut de polițiști pentru că a șantajat o minoră cu fotografii indecente și a și agresat-o

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești au reținut luni un minor de 16 ani, din Mălureni, cercetat într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de șantaj (trei infracțiuni), lovirea sau alte violențe și violarea vieții private.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada noiembrie 2023 și până în prezent, cel în cauză ar fi solicitat, în repetate rânduri, unei minore să îi dea bunuri și sume de bani, pentru a nu distribui fotografii în care fata apărea în ipostaze indecente, precum și o înregistrare video, cu conotații sexuale, efectuată fără acordul acesteia.

„Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că minorul ar fi primit de la persoana vătămată sumele de 1.000 de euro și 1.500 de lei, precum și o bijuterie din aur.

De asemenea, în cursul lunii februarie 2024, minorul ar fi agresat fizic, atât persoana vătămată, cât și un alt minor, din aceeași clasă cu fata, în timp ce se aflau la școala unde aceștia învață.

Totodată, cel în cauză ar fi distribuit pe un grup în mediul online, format din elevi, una din fotografiile compromițătoare în care persoana vătămată apărea in ipostaze indecente.

Astfel, în temeiul autorizării instanței competente, în cursul zilei de 26 februarie a.c., a fost organizată și desfășurată o acțiune de prindere în flagrant a celui în cauză, ocazie cu care acesta a fost depistat, având asupra sa suma de 400 de euro, pe care acesta a primit-o anterior de la persoana vătămată.

Minorul în cauză a fost condus la sediul poliției, pentru audiere.

După administrarea probatoriului, la data de 04 martie a.c., cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, informează IPJ Argeș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email