UN ANTREPRENOR PE SĂPTĂMÂNĂ – astăzi Bogdan Preda

 

În fiecare săptămână aducem în fața dumneavoastră un antreprenor, unul de-al nostru care a reușit să pună pe picioare și să mențină o afacere în Curtea de Argeș sau în zonă. Cu multe eforturi, cu riscuri mari, cu nopți nedormite și muncă până la epuizare, un antreprenor care a reușit. Rubrica este scrisă și susținută de Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș. Astăzi Bogdan Preda.

“Pentru zona noastră de munte, secretul unei păstrăvării este ca apa să fie oxigenată – peștele crește mai bine. Eu vreau calitate, nu cantitate – acesta este businessul pe care îl vreau” îmi spune Bogdan Preda, proprietarul păstrăvăriei din Balta Oprii – Oești, Argeș. Alături de Larisa – soția sa, profesoară de franceză, au plecat în Anglia și după câțiva ani au decis să se întoarcă în țară pentru a deschide o afacere modernă – o păstrăvărie.

Larisa îmi explica că sistemul este unul modern, diferit, bazinele având o structură circulară, supraterană, structura din lambriu brad pentru a-i da rezonanță mediului natural (apa, munte, se lovește de copaci, iar la noi de acest lambriu de brad, dându-i păstrăvului impresia că trăiește în sălbăticie). Bazinele sunt îmbrăcate într-o membrană specială de EPDM,  ce nu elimină compuși chimici/toxici în apă, fiind prietenoasă cu flora și fauna. Bazinele sunt aspirate săptămânal, cu peștele înăuntru, pentru a-i da acestuia un mediu curat, propice dezvoltării. Apa intră în bazine prin două robinete, dându-i acesteia o mișcare de rotație invers acelor de ceasornic, pentru a-i da păstrăvului posibilitatea de a înota contra curentului, exact ceea ce face în mod natural, dându-i cărnii o textură asemănătoare celui crescut în sălbăticie. Avem cca 16 schimburi de apă pe zi într-un bazin; bazinele fiind aspirate la fiecare două săptămâni de mal/ dejecții și mătasea broaștei, dându-i păstrăvului un mediu curat.

Susținerea antreprenorilor locali este crucială pentru dezvoltarea economiei locale și a forței de muncă.

Mult succes în continuare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email