Un alt fotbalist care a jucat la F.C. Argeş a plecat la Dumnezeu…

Fost jucător în „Echipa de Aur” a CCA şi la F.C. Argeş, unde a fost şi antrenor, „Kopa” Constantinescu a murit pe un pat de spital la Piteşti, şi a fost înmormântat cu ajutorul financiar al lui Jean Pădureanu.
La 1 decembrie 2009, drama unui mare fotbalist a „Echipei de Aur” a CCA, dar şi al Argeşului, a luat sfârşit. Alexandru Constantinescu, zis „Kopa”, a plecat la Dumnezeu. Avea 72 de ani. A jucat fotbal la cel mai înalt nivel până în sezonul 1967-1968, după care a devenit antrenor, şi a pregătit 7 echipe.  Din martie 1977, a început marea lui dramă care a luat sfârşit la 1 decembrie 2009.

Campion cu „Echipa de Aur” a CCA

Născut la 24 iunie 1937 la Bucureşti, Alexandru Constantinescu a început să joace fotbal la juniorii Rapidului, iar în perioada 1957 – 1961 a evoluat la celebra CCA, echipa militară cu care a câştigat titlul de campion în ediţia 1959 – 1960, precum şi Cupa României. În campionatul 1961-62. a jucat la Corvinul Hunedoara, după care a fost adus cu mari intervenţii ale conducerii de partid la Dinamo Piteşti, unde a jucat alături de Halagian, Varga, Matache, Lovin, Ilie Stelian, Stoenescu, Florescu, Nagy şi alţii.

Antrenor la 7 echipe

În perioada `64-`68 a jucat la Progresul Bucureşti, după care a devenit antrenor şi a pregătit echipele Chimia Rm. Vâlcea, F.C. Argeş, Gloria Bistriţa, Ceahlăul Piatra Neamţ, Şoimii Sibiu, Dacia Piteşti şi Gloria Buzău.

„Răpit” de şeful Miliţiei!

Transferul său de la Hunedoara la Dinamo Piteşti a fost unul cu suspans. „După un meci de campionat, m-am întâlnit într-un separeu de restaurant cu colonelul Mihuţ, şeful Miliţiei judeţului Argeş. După două ore de discuţii, am fost practic răpit, urcat într-o maşină cu număr de Timiş, şi adus la Piteşti”, povestea Kopa Constantinescu în urmă cu câţiva ani.
„Singurul meu noroc în viaţa asta…”
Din anul 1977, pentru Alexandru Constantinescu şi soţia lui, Cornelia, a început adevărata dramă. Cei doi aveau un apartament în Bucureşti, în blocul „Brezoianu”, care la 4 martie 1977 s-a prăbuşit la cutremur. „La 4 martie eram plecat cu soţia în vizită la prietenul meu, Jean Pădureanu, la Bistriţa. A fost singurul noroc pe care l-am avut în viaţa asta. Că n-am fost acasă în timpul cutremurului…”, mai spunea Alexandru Constantinescu.

O cameră într-un cămin social…

De atunci familia Constanti­nescu a locuit în gazdă, până în anul 1981, când a fost numit antrenor la F.C. Argeş şi i-a fost dat un apartament în centrul Piteştiului, apartament al cărui proprietar, profesorul universitar Alexandru Sorescu, emigrase în Canada. După 1990, vechii proprietari s-au reîntors şi le-a fost redată locuinţa în care stăteau Kopa Constantinescu şi soţia lui. De atunci şi până în anul 2007 au stat cu chirie pe unde au apucat. Tocmai în anul 2007, primarul municipiului Piteşti le-a dat o cameră socială într-un cămin de la marginea Piteştiului.

Două operaţii, lovit de maşină pe trecerea de pietoni

După numai câteva luni, Cornelia Constantinescu a decedat lăsându-l singur, bolnav, sărac şi uitat de lume pe Alexandru Constantinescu. Măcinat de boală, Kopa a fost operat de peritonită, şi apoi de apendicită acută. După operaţii, la ieşirea din spital, fostul fotbalist, campion cu CCA, a fost lovit de o maşină pe trecerea de pietoni, şi astfel a ajuns din nou la spital…

Cheltuielile de înmormântare au fost suportate de Jean Pădureanu

La 1 Decembrie 2009, maseorul de la F.C. Argeş, Nicolae Gagiu, aflat întâmplător la Spitalul Judeţean Argeş, a dat sec, teribila veste: „A murit nea Sandu Constantinescu”. Fratele lui „Kopa” a venit de la Bucureşti şi l-a luat pentru a-l îngropa. Toate cheltuielile de înmormântare au fost suportate de preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, bun prieten cu Alexandru Constantinescu de pe vremea când acesta antrenase Gloria Bistriţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email