Un albeştean în Kenya şi Kilimanjaro

„O experienţă plăcută este când mă întorc acasă şi primesc îmbrăţişarea iubitei mele mame spunându-mi că este mândră de mine”
Florin Năstase este masterand al Facultăţii de Ingineria lemnului, la Braşov, dar a copilărit la Albeşti. Este un pasionat al aventurii, iar ieri a plecat spre Kenya şi Kilimanjaro, într-o expediţie sponsorizată de Universitatea Transilvania cu cinci mii de euro. În 2011 şi în 2012 Consiliul Local şi Primăria comunei Albeşti au sponsorizat 50% din costul expediţiilor sale pe Mont Blanc respectiv Elbrus.
Florin Năstase a transformat o pasiune într-un mod de a fi şi de a trăi. Născut la Hunedoara, a copilărit în comuna Albeştii de Argeş, „alergând şi bucurându-mă de fiecare deal şi petec de pădure din împrejurimi iar alteori făcând câte o escapadă cu prietenii spre Cetatea Poienari, Brajaul Vidraru iar mai târziu înfruntând semeţele vârfuri ale Făgăraşului”, conform propriei declaraţii, şi a îndrăgit muntele imediat ce a ajuns la Braşov, însă la un moment dat înălţimile de la poalele Tâmpei i-au părut prea mici. „Am mers pe Mont Blanc, la graniţa dintre Franţa, Elveţia şi Italia. M-au copleşit, m-am îndrăgostit de munţi, după care a urmat cucerirea acoperişului Europei, Elbrus, anul trecut”, a declarat Florin Năstase pentru brasovultau.ro. Tânărul argeşean, dornic de aventură şi pregătit pentru ea, ne-a acordat un scurt interviu în care ne-a povestit despre pasiunea sa şi felul în care şi-a descoperit-o.
De unde provine aceasta pasiune., care a fost momentul/punctul declanşării ei?
– Această pasiune am descoperit-o într-o ieşire de plictiseală după afine cu familia când muntele m-a cucerit iar apoi la facultate având un coleg care înfrunta munţii încă din copilărie am început să merg împreună cu el şi alte persoane, astfel îndrăgostindu-mă de frumuseţea creaţiei. Cred că a fost o combinaţie între dragoste la prima vedere şi o progresie în timp conformă cu o cunoaştere tot mai profundă a muntelui.
Care crezi că este cea mai mare realizare a ta de până acum şi ce îţi propui pentru anii ce vin?
– Este destul de dificil să pot alege cea mai mare realizare, dacă mă gândesc la domeniul acesta legat de munţi cred că ultimii doi ani în sine sunt o realizare, cucerirea Mont Blanc-ului încercând o premieră mondială, apoi cucerirea acoperişului Europei sunt lucruri pe care sunt sigur că foarte mulţi oameni şi le-ar dori. Fiecare provocare a adus împreună cu ea şi o satisfacţie pe măsură, însă, cu toate acestea, cea mai mare realizare a vieţii mele personale este cu siguranţă faptul că în urmă cu câţiva ani viaţa mea a fost radical schimbată în bine de către Dumnezeu.
Pentru următorii ani îmi propun să mă ghidez în continuare după sloganul “Fac ce îmi place pentru că îmi place ceea ce fac!” şi să îmi dau tot interesul pentru a o face cu profesionalism, cu siguranţă voi mai veni cu multe alte surprize.
Care a fost cea mai grea experienţă şi care a fost cea mai plăcuta?
– Am o paletă foarte largă cu experienţe atât grele cât şi plăcute în acelaşi timp despre care să povestesc cu bucurie în suflet iar alteori cu o lacrimă ascunsă într-un colţ de ochi. Escaladând munţi înalţi am întâmpinat deseori mari greutăţi atât fizice cât şi psihice însă cu toate acestea greutăţile unei copilării sărăcăcioase m-au pregătit să trec cu uşurinţă peste provocările expediţiilor. O experienţă plăcută repetitivă este aceea când mă întorc acasă după un alt succes pe munte şi primesc un mare premiu … îmbrăţişarea iubitei mele mame cu lacrimi în ochi, spunându-mi printre suspine că este mândră de mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email