Ultimul pas înaintea scoaterii la licitaţie a serviciului de apă canal a fost făcut

Curtea de Argeş are o strategie privind accelerarea dezvoltării serviciilor comunitare de utilităţi publice pentru perioada 2014 – 2020. O strategie de acest gen a mai fost adoptată în 2008, iar cea de acum o completează cu obiective noi şi le preia pe cele care nu au fost îndeplinite.

În linii mari, strategia e făcută pe principiul „să fie bine şi să nu fie rău”; adică să avem apă curată şi ieftină, servicii de colectare şi transport a gunoiului de calitate şi la tarife mici, iluminatul public să fie la cele mai înalte standarde şi la cele mai mici costuri, canalizarea pluvială să funcţioneze şi să nu mai fie inundaţii, curăţenia oraşului să fie ok, transportul public local să fie îmbunătăţit şi să ofere facilităţi pentru cât mai multe categorii de persoane, etc. Primarul Nicolae Diaconu a spus că strategia este „ultimul pas care trebuie făcut înaintea scoaterii la concesiune prin licitaţie a serviciului de apă canal”, licitaţie care va avea loc probabil la începutul anului viitor.

„Suntem în negocieri cu Consiliul Judeţean să preluăm de la ei staţia de captare şi conducta de apă de până la intrarea în Curtea de Argeş. Dacă ni le vor da, atunci vom scoate la licitaţie totul, dacă nu, Consiliul Judeţean le va scoate la licitaţie”; a explicat primarul Diaconu.

 

Vă reamintim că, în luna septembrie, Consiliul Local a aprobat o hotărâre conform căreia „forma de gestiune a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare în municipiul Curtea de Argeş este gestiunea delegată”. Aleşii au mai stabilit că „până la finalizarea procedurii de delegare a gestiunii serviciul de alimentare cu apă şi canalizare va fi prestat de SC Aquaterm”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email