Ultimii doi consilieri locali au fost validaţi

Vineri, Judecătoria Curtea de Argeş a validat mandatele ultimilor doi consilieri locali aleşi la Curtea de Argeş pe 27 septembrie. Este vorba despre doctorul Florian Badea, managerul Spitalului Municipal, şi Loredana Stancu, ambii aleşi pe listele PSD. Ei au reuşit să intre în Consiliu după ce primarul Constantin Panţurescu, primul pe lista PSD pentru Consiliul Local, a obţinut un nou mandat, iar fostul viceprimar Gabriel Jubleanu a renunţat la mandat. Cum şi mandatul primarului Panţurescu a fost validat, este de aşteptat ca în această săptămână să aibă loc şedinţa de Consiliu Local la care va fi ales viceprimarul, după ce săptămâna trecută a avut loc cea de învestire a Consiliului.

Cum se alege viceprimarul

La prima şedinţă va fi ales viceprimarul, iar alegerea se face prin vot secret.

Conform Regulamentului Consiliului Local Curtea de Argeş, procedura este următoarea – Propunerea de candidaţi pentru alegerea viceprimarului se face de  către oricare din consilieri sau de grupurile de consilieri, iar după înregistrarea candidaturilor se ia o pauză în timpul căreia se completează buletinele de vot.

Exercitarea votului se face într-o cabină special amenajată şi este declarat viceprimar candidatul care a obţinut votul majorităţii consilierilor în funcţie.

În situaţia în care nu s-a întrunit majoritatea se organizează un al doilea tur de scrutin, în aceeaşi şedinţă, la care vor participa candidaţii situaţi pe primele două locuri. La al doilea tur de scrutin este declarat ales viceprimar consilierul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.

Cel mai probabil, viceprimar la Curtea de Argeş va fi Ştefan Dumitrache, de la PSD.

Atribuţiile  viceprimarului

Conform ultimei organigrame a Primăriei Curtea de Argeş, viceprimarul este în subordinea primarului şi are foarte puţine atribuţii, sau cel puţin asta a fost situaţia cu fostul viceprimar. Gabriel Jubleanu se ocupa de Serviciul voluntar pentru  situații de  urgență, de Serviciul de asistență medicală (cabinete medicale şcolare) şi de Compartimentul  auto.

Consiliul Local se întruneşte o dată pe lună, obligatoriu, în şedinţă ordinară. Şedinţele ordinare ale Consiliului local al Municipiului Curtea de Argeş se desfăşoară , de regulă, în ziua de marţi din ultima săptămână a lunii, la ora 15.00. Consiliul Local se poate întruni şi în şedinţe extraordinare, la cererea primarului sau a cel puţin o treime din numărul membrilor Consiliului.

Potrivit Regulamentului de funcţionare, convocarea Consiliului Local se face în scris prin intermediul secretarului unităţii administrativ teritoriale cu cel puţin cinci zile înaintea şedinţelor ordinare sau cu cel puţin trei zile înainte de şedinţele extraordinare. Ordinea de zi este înscrisă în cuprinsul invitaţiei de şedinţă transmise consilierilor şi se aduce la cunoştinţa locuitorilor prin mass-media sau prin orice alt mijloc de publicitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email