Ultimele măsuri dispuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș

În condițiile manifestării unei tendințe crescătoare a ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populației din județul Argeș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș a dispus următoarele măsuri cu aplicabilitate imediată:

-Administratorii  societăţilor comerciale care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversăi și alte asemenea) vor proceda la reducerea duratei evenimentului până la ora 22.00 în cursul săptămânii și ora 23.00 în zilele de sâmbătă și duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de care personalul de deservire și de către participanții la eveniment a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii. În cadrul acestor evenimente sunt interzise interacțiunile fizice de tip joc, dans în grupuri compacte de persoane care nu locuiesc la aceeași adresă.

-Programul activităților comerciale de tip fast-food, drive-în, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri, se va reduce până la ora 22.00 în cursul săptămânii și ora 23.00 în zilele de sâmbătă și duminică, administratorii spațiilor în care se desfăşoară aceste activități asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienți a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii.

-Conducătorii  instituţiilor  publice  din  județul  Argeș  vor  proceda  la adaptarea programului de lucru și a modului de desfășurare a activității specifice în  vederea asigurării măsurilor de distanțare fizică a persoanelor și a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii, precum și la limitarea la maximum a accesului publicului în instituţii.

-Autoritățile administrației publice locale vor asigura aducerea la cunoștința tuturor operatorilor economici prin mijloacele de informare avute la dispoziție a obligativității respectării de către aceștia a condițiilor dispuse la avizarea desfăşurării activităților, precum și în legătură cu măsurile de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2,  potrivit legii, sub sancțiunea efectului de suspendare a activității pe o perioadă de 14 zile.

-În cazul nerespectării obligațiilor menționate, autoritățile publice locale vor lua, de îndată, măsura suspendării temporare a autorizației de funcționare a agentului economic, la solicitarea organelor constatatoare a nerespectării legii.

-În  scopul  prevenirii  răspândirii virusului  SARS-CoV-2  se  recomandă desfășurarea activităţilor religioase în aer liber.

– Direcția de Sănătate Publică Argeș, Consiliul Județean Argeș și Crucea Roșie România Filiala Argeș vor înființa un serviciu de tip call center, pe bază de voluntariat, în sprijinul cetăţenilor care doresc să se adreseze autorităţilor având că subiect  infecția  COVID-19  și  în  scopul  colectării  datelor  necesare întocmirii anchetelor epidemiologice.

– Începând cu data de 30 iulie 2020 se institute obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș începând cu vârsta de peste 5 ani, în spaţii închise și deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc în aceeași adresă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email