Ultima „fiţă” la Curtea de Argeş – Taxi căruţa dintre blocuri

Căruţele nu străbat doar drumuri de ţară, ci le regăsim şi pe străzile din Curtea de Argeş, făcând parte din peisajul cotidian. Căruţaşii pătrund chiar printre blocuri, de unde adună cartoane sau pet-uri, fac transporturi contra cost şi, nu în ultimul rând, încurcă traficul. Astfel, pe mai multe străzi din municipiu circulaţia devine un chin din cauza atelajelor trase de animale. Aproape zilnic vehicule de acest fel sunt surprinse în trafic încărcate până la refuz cu obiecte de mobilier vechi, fiare vechi sau alte lucruri.
„Căruţaşii au propriile lor reguli de circulaţie”
După ce ieri am scris despre tupeul de care dau dovadă unii dintre şoferii din municipiu, care parchează maşinile fără să ţină cont că încurcă traficul, astăzi vă spunem despre căruţaşii care circulă nestingheriţi cu atelajele prin municipiu. Mai mulţi cetăţeni s-au arătat deranjaţi de căruţele care circulă pe străzile din Curtea de Argeş şi care, de cele mai multe ori, încurcă buna desfăşurare a traficului. Mai mult decât atât, atelajele trase de animale sunt întâlnite chiar pe arterele principale, spre nemulţumirea şoferilor care merg sute de metri în spatele acestora. Degeaba sunt amplasate indicatoare cu circulaţia interzisă căruţelor, pentru că cei în cauză nu ţin cont de ele. Şoferii ne-au povestit cum au reuşit de nenumărate ori să evite în ultima clipă căruţe care circulau după bunul plac al proprietarilor. „Căruţaşii au propriile lor reguli de circulaţie, adică merg după cum îi taie capul. Îţi taie calea deşi ai prioritate şi trebuie să fii foarte atent să nu îi loveşti. Merg pe toate străzile din municipiu, mai puţin pe Bulevardul Basarabilor, sau poate nu i-am văzut eu până acum. Trebuie să circuli cu viteză redusă pentru că nu ştii de unde apar şi se poate întâmpla oricând o tragedie. Nu mai spun că dacă loveşti maşina, nu ai cu cine să discuţi”, spune Constantin N., un şofer din municipiu. Mai grav este faptul că sunt cazuri în care căruţele intră pe străzile înguste şi cu sens unic. În spatele acestora se formează cozi lungi, iar şoferii nervoşi nu ezită să le arunce cuvinte grele acestora, pentru că sunt nevoiţi să aştepte multe minute până în momentul în care se eliberează strada.
Căruţaşii nu doar tranzitează municipiu, ci se aventurează printre blocuri, căutând diverse lucruri pe care să le valorifice, precum pet-urile sau cartoanele, ori fac mici servicii contra cost şi îi scapă pe cetăţeni de gunoaie. „Sunt şi prin cartiere, pentru că vin să caute prin gunoaie. Adună bidoane de plastic sau cartoane pe care le duc la centre de colectare a deşeurilor. Problemă este că lasă în urma lor multă mizerie de la animale. Nu vine nimeni să strângă după ei”, spune un alt cetăţean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email