Uitaţi-vă la ceasul de pe Primărie! E păcat să irosim 150 de milioane !

Pe clădirea Primăriei se lăfăie de câteva zile un ceas care a costat 150 de milioane de lei vechi. Oamenii s-au crucit când au aflat câţi bani au dat pe el edilii, mai ales că nu este ieşit din comun. Ba, e chiar banal, au spus unii, mai cârcotaşi.

Banal sau nu, ceasul de 3500 de euro arată ora exactă tuturor celor care vor să afle asta. Eu zic, ca să nu irosim şi noi banii, să ne uităm la ceas foarte des, de câte ori trecem prin faţa instituţiei, să numărăm orele care mai sunt până la alegeri, spre exemplu.

Poate că e foarte bine că avem un ceas „oficial” la Primărie. Cele mai multe instituţii similare din ţară au aşa ceva, aşa că trebuie să începem să ne comparăm şi noi cu alţii, mai civilizaţi decât noi. Dar cred că aceeaşi grijă ar trebui să aibă administraţia locală pentru toate problemele pe care le au cetăţenii. Nu cred că a suferit cineva îndelung din cauza faptului că nu a putut afla de pe Primărie cât e ceasul, dar cu siguranţă mulţi argeşeni au necazuri cu apa, canalizarea, cu gropile de pe străzi şi cu maidanezii care ne-au acaparat  cartierele.

Problema actualei administraţii locale este, după părerea mea, lipsa prioritizării acţiunilor. Pe strada Castanilor abia dacă mai poţi trece, dar lucrarea de acolo nu a fost terminată pentru că s-a început găurirea asfaltului în altă parte. Canalizarea pluvială dă pe afară ori de câte ori plouă mai serios, dar nu se apucă nimeni să o refacă pentru că ar costa prea mult. Păi, probabil că bani s-ar mai găsi, iată – banii de pe ceas, cei 13 miliarde care era cât pe ce să fie irosiţi pe amenajarea curţii Primăriei, iar dacă mai căutăm prin lucrările propuse a fi făcute anul acesta precis mai găsim ceva bănuţi care ar putea fi folosiţi.

Nici măcar nu înseamnă mult, chiar şi pentru bugetul municipiului nostru, 150 de milioane de lei vechi, dar e chestiune de gest. Cum la fel este şi cumpărarea a două autoturisme cu 35.000 de euro pentru Primărie şi serviciile subordonate. Nici 35.000 de euro nu înseamnă vreo gaură în bugetul local, dar banii ar fi putut fi cheltuiţi şi pentru cetăţeni, nu doar pentru cei care merg cu maşina Primăriei şi vor o maşină nouă pentru că cele vechi s-au rablagit pe străzile oraşului, străzi pline de gropi şi denivelări. Cetăţenii ale căror autoturisme s-au stricat pe aceleaşi străzi ar vrea să beneficieze şi ei cu ceva din cei 35.000 de euro, căci, până la urmă, din banii lor se fac toate şi tot pe banii lor se strică străzile.

Primăria are ceas pe faţadă. Nicio problemă, chiar dacă fiecare locuitor al oraşului a plătit câţiva lei pentru el. Eu zic însă că e cazul să ne uităm bine la el. Să nu ni-l fure, dracu, cineva, sau să nu se strice. Deşi, dacă se strică, precis e pe undeva vreo firmă care ştie să-l repare. Tot pe banii noştri, evident.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email