Turneu de handbal câştigat de Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”

În sala de sport a Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” (C.N.V.V.) s-a desfăşurat, zilele trecute, un turneu de handbal rezervat elevilor de la instituţiile de învăţământ liceal din municipiul nostru. Competiţia a avut loc sub sloganul „Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!” şi a fost organizată la iniţiativa prefectului Cristian Soare, potrivit căreia, până pe data de 3 noiembrie, în şcolile şi liceele din judeţul Argeş se vor desfăşura turnee de handbal, baschet sau volei.
În prima zi a turneului de la Curtea de Argeş a avut loc întrecerea fetelor, la care au participat echipe de la C.N.V.V., Liceul Tehnologic  „Ferdinand I” şi Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”. În urma meciurilor disputate, s-au calificat la faza judeţeană a campionatului echipele de la C.N.V.V. şi Liceul „Ferdinand I”.
De asemenea, campionatul de handbal masculin – etapa locală a fost câştigat tot de echipa C.N.V.V., care s-a calificat la următoarea fază a competiţiei, alături de sportivii de la Liceul Tehnologic „Ferdinand I”.
Această campanie sportivă se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş şi Direcţia pentru Sport şi Tineret şi are câteva obiective, printre care se numără înfiinţarea unei asociaţii sportive în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar din judeţ, revigorarea sporturilor de echipă în şcoli şi licee, reducerea numărului de elevi cu scutiri medicale şi a absenteismului la orele de educaţie fizică şi sport, prevenirea obezităţii la adolescenţi şi favorizarea prin sport a socializării între elevi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email