Turnee internaţionale de tenis la Curtea de Argeş

Municipiul Curtea de Argeş va găzdui, în perioada următoare, două turnee internaţionale de tenis la care vor participa sportivi din întreaga lume.
Astfel, pe parcursul săptămânii viitoare, la baza sportivă Tenis Club din municipiul nostru, se va desfăşura competiţia „Argeş Cup Junior”, care este rezervată sportivilor cu vârste sub 16 ani, masculin şi feminin. Turneul care are loc pentru a doua consecutiv la Curtea de Argeş este inclus în calendarul Federaţiei Europene de Tenis (Tennis Europe). „În cadrul competiţiei se vor juca meciuri de simplu şi dublu, după sistemul 2 din 3 seturi cu tie-break. Deja au confirmat prezenţa jucători din Rusia, Israel, Moldova, Bulgaria, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Ucraina, Austria, Germania şi România. De asemenea, la turneu va participa şi Daniel Cozma, sportiv legitimat la Tenis Club. Arbitrii vor fi Sergiu Vladu – arbitru principal, Isabela Băcescu, Dorin Ursu şi Steluţa Lăţea – arbitri de linie. Din cei 32 de sportivi care sunt înscrişi pe tabloul de calificări, masculin şi feminin primii opt jucători vor accede pe tabloul principal al competiţiei de 32 de jucători”, a declarat Gheorghe Borţan, preşedintele Tenis Club Curtea de Argeş. 
O nouă ediţie a turneului EUROPEAN SUMMER CUP GIRL 16 & UNDER
După ce se va încheia această competiţie, la baza sportivă Tenis Club vor începe partidele din cadrul grupei de calificare la European Summer Cup, la care vor participa fete cu vârste de maxim 16 ani, atât la simplu, cât şi la dublu.
Din grupa de calificare ce se va desfăşura la Curtea de Argeş fac parte echipele naţionale din România, Franţa, Croaţia, Ungaria, Moldova şi Olanda.
Competiţia care se desfăşoară în municipiul nostru este supervizată de catre Comitetul de Juniori Tennis Europe, asociaţie regională europeană a Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF). ITF are şase Asociatii Regionale, Tennis Europe fiind responsabilă de Europa şi având ca principal obiectiv dezvoltarea şi coordonarea jocului de tenis pe continent. În urma unui acord încheiat între ITF şi Tennis Europe, echipele clasate pe primele două locuri în turneele de calificare EUROPEAN SUMMER CUP 16 & UNDER vor merge în finalele de la Leysin, Elveţia (Helvetie Cup) pentru Junior Fed Cup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email