Turiştii reclamă primarului lipsa WC-urilor publice!

La Curtea de Argeş, una dintre multele probleme este lipsa toaletelor publice. În cazurile fericite în care vin turiştii în oraş şi vor să viziteze monumentele istorice, se lovesc în primul rând de faptul că nu găsesc deloc o toaletă. Pe site-ul www.domnuleprimar.ro, acolo unde cetăţenii îşi postează sesizările şi reclamaţiile şi unde primarul ar trebui să le răspundă, au apărut şi reclamaţii de la turişti. Ultima postare pe site este făcută de o persoană care se recomandă a fi studentă şi care se plânge că atunci când a venit la Biserica Domnească a stat la coadă la toaleta muzeului.
„Domnule primar, sunt studentă la facultatea de arhitectură Ion Mincu din Bucureşti şi cu ocazia unei vizite de practică în Curtea de Argeş, mai exact la Curtea Domnească, am întâmpinat o problemă. Domnule primar, nişte toalete publice nu strică nicăieri unde este un obiectiv turistic. Poate Curtea Domnească nu este un obiectiv atât de vizitat, dar vă rog, ori igienizaţi WC-urile existente, ori plasaţi unele (chiar şi din acelea mobile) în piaţa aceea unde este şi Muzeul de istorie. Fiţi sigur că aţi face o mişcare de bun simţ faţă de turiştii care vin la Curtea de Argeş, dar şi pentru domnul de la Muzeul de istorie, care a trebuit (şi este de înţeles) să facă faţă unui număr mare de persoane care intrau în muzeu numai pentru WC. Încercaţi, vă rog, să faceţi lucrul acesta. Nu este o cheltuială uriaşă. Vă mulţumesc! şi gândiţi-vă la turişti!”, este mesajul Andreei Dimian.
Toaleta, în spatele copacului sau pe iarba din parc
Ziarul nostru a scris în repetate rânduri despre această problemă, numai că nimeni nu face nimic. Se apropie vara, perioada când chiar şi la Curtea de Argeş mai vin turiştii, şi avem din nou acelaşi necaz. Cine are nevoie la toaletă trebuie să caute un restaurant, un copac, sau, după cum îi scrie primarului studenta din Bucureşti, WC-ul „muzeului de istorie”. Se spune că gradul de civilizaţie al unui oraş se măsoară după mai multe lucruri, unul dintre ele fiind numărul şi curăţenia de la toaletele publice. La acest capitol, Curtea de Argeş este încă în Evul Mediu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email