Turiştii cazaţi la Hotelul Piscul Negru s-au îmbolnăvit de la brânză

Probele de mâncare ridicate de către reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş de la hotelul Piscul Negru au scos la iveală faptul că brânza consumată la micul dejun a fost cea care i-a băgat în spital pe cei zece turişti. În urma analizelor alimentelor, s-a descoperit că brânza servită la hotel era contaminată de o serie de stafilococi, care au provocat toxiinfecţia alimentară cu care au fost diagnosticaţi turiştii ajunşi la spital.
Cu o săptămână în urmă, mai mulţi turişti, cazaţi la un hotelul Piscul Negru au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Cele 10 persoane, dintre care şase copii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, doi adulţi care îi însoţeau şi doi angajaţi ai hotelului după ce au luat micul dejun au început să se simtă rău, având stări de vomă şi dureri mari de stomac. Unul dintre adulţi a cerut ajutor ambulanţei prin 112 şi au fost preluaţi de trei ambulanţe, două din Curtea de Argeş şi una din Piteşti şi transportaţi la Spitalul de Boli Contagioase din Piteşti. Cadrele medicale care le-au acordat primele îngrijiri i-au diagnosticat cu toxiinfecţie alimentară, spunând că toţi prezentau dureri de cap, vărsături, scaune diareice şi o stare generală proastă. Iniţial, în urma declaraţiilor date de turişti, se credea că omleta servită la micul dejun a fost cauza îmbolnăvirilor. Însă, în urma verificărilor inspectorii DSVSA au ajuns la concluzia că ouălele din care a fost făcută omleta aveau certificat de garanţie şi erau în termen.

Brânza era contaminată de stafilococi

După o altă serie de cercetări şi analize s-a constatat că de fapt brânza a fost cauza toxiinfecţiei alimentare. În probele de brânză luate de la hotel au fost descoperiţi mai mulţi stafilococi într-o concentraţie mai mare de zece ori decît limita admisă. Ionel Vişenescu a declarat că brânza era cumpărată de la Agrolim, de către angajaţii hotelului. În urma unei vizite la Agroalim inspectorii DSVSA au pus sechestru pe o tonă de brânză, din aceeaşi gamă ca cea de la hotel. Se pare că brânza era produsă în Bulgaria şi avea toate actele în regulă. Ulterior s-a luat măsura retragerii de pe piaţă a brânzei respective, din toate magazinele aprovizionate de societatea de distribuţie.
Bucătăria hotelului Piscul Negru rămâne încă închisă temporar, până la sosirea tuturor rezultatelor analizelor efectuate de DSVSA. Proprietarul hotelului a fost amendat cu 5.000 de lei, fiindcă transportase unele alimente cu o maşină care nu era dotată corespunzător cu un spaţiu frigorific şi cu 2.000 de lei pentru că nu a putut face dovada că angajaţii de la bucătărie au fost evaluaţi medical înainte de a intra în blocul alimentar al hotelului, dar există speranţa ca în curând afacerea sa să intre în normal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email